Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Büntetőfékezés – Berki Krisztián a bíróságon: „Nem vagyok bűnös”

Öt perccel a tárgyalás megkezdése előtt megérkezett a bíróságra Berki Krisztián. Az egykori Fradi-vezérnek azért kell felelnie, mert a vád szerint büntetőfékezett egy busz előtt.

 

 

 
 

Az egykori Fradi-vezér még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie, letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

A mai tárgyalásra több sértettet, illetve tanút is idéztek, többek közt Berki feleségét, Mazsit is, ám ő nem jelent meg a bíróságon. Az előző tárgylását sikerült megúsznia.

Elegánsan, aBerki-s maszkban érkezett a bíróságra / Fotó: Fuszek Gábor
Elegánsan, aBerki-s maszkban érkezett a bíróságra / Fotó: Fuszek Gábor

Először ismertették a vádiratot. Ha elismeri a bűnösségét, 2 év 6 hónap szabadságvesztést indítványoz az ügyészség, és a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetnék feltételesen szabadlábra. Emellett még három évre eltiltanák a vezetéstől és a közügyektől. Mivel ez nem történt meg, a vádirat ismertetése után Berki kapott szót, aki kijelentette:

„Nem vagyok bűnös!”

Így megtartották a tárgyalást, ám a bizonyítási eljárásra a mai napon nem került sor.

Berkinek jelenleg nincs vezetői engedélye, a bíróságon jelezte, szeretné kérvényezni a jogosítványt. Arra hivatkozott, hogy felesége, Berki Renáta „Mazsi” várandós, valamint hogy kislánya, Berki Natasa Zselyke több mint 50 kilométerre lakik tőle, nehezen megoldható, hogy iskolába vigye, emellett a munkához is szüksége lenne rá. Az ügyészség szerint ez azonban nem lenne helyénvaló, ugyanis Berkit tavaly októberben is elkaptak, akkor jogsi nélkül vezetett, és abban az ügyben a szabálysértési eljárásban 90 ezer forint büntetést és 12 hónap eltiltást kapott. Az izomceleb azzal védekezett, hogy azért vezetett jogsi nélkül, mert a lányát kellett orvoshoz vinnie. A bíróság nem enyhült meg az érvek hallatán, a döntés az, hogy nem kapja vissza a jogosítványát.

Ezzel véget ért a mai tárgyalás, Berki Krisztián kiviharzott a teremből és ügyvédjével együtt bezárkózott egy szobába. A következő tárgyalás júliusban lesz.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?