Belföld, Hírek

A Fudan alelnöke elmondta, hogy a budapesti kampusz lesz a második legnagyobb kínai egyetem Kínán kívül

Telex azt írja, online előadáson beszélt a Fudan Egyetem alelnöke a Budapestre tervezett kampuszról, és arról, hogy milyen az egyetem négy sanghaji kampusza, ahol 40 ezer hallgató tanul háromezer oktatótól.

 

 

 
 

A lap szerit az alelnök elmondta, hogy jelentős támogatást kapnak a magyar államtól, és a járván ugyan megakasztotta a beruházást, de végül folytatódik.

A Telex azt írja, a Fudan Hungary University az elhangzottak szerint egy független, önálló egyetem lesz, és regisztrálták Magyarországon, hogy magyar diplomát adhasson. A kampusz Budapest déli részén a Duna keleti partján lesz majd, és egyelőre négy karral terveznek: bölcsészet- és társadalomtudomány, műszaki- és természettudományok, orvosi fakultás, valamint közigazgatás.

Hatezer diákja lesz majd a kampusznak, egy részük Magyarországról, a többiek Európa más országaiból. Az oktatók nagyjából 5-600-an lesznek, és a világ minden részéről keresik őket.

Ez lesz a második legnagyobb kínai kampusz Kínán kívül, a legnagyobb Malajziában lesz, Európában pedig egyelőre ez lesz az egyetlen.

 

 

 

 

forrás: 24.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?