Belföld, Hírek

Tizenkét legfeljebb 500 fős tüntetéssel cseleznék ki a kormány gyülekezési szabályait

Amint beszámoltunk róla, június 5-ére hirdetett tüntetést a Hősök terére a Diákvárosért, a Fidesz ellen Jámbor András, a Szikra Mozgalom VIII-IX. kerületi képviselőjelöltje, az ellenzéki előválasztás egyik indulója. Az eseményre meghívták az ellenzéki pártokat és a civil szervezeteket is, hogy közösen fejezhessék ki a véleményüket a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának létrehozásával kapcsolatban.

Jámbor most az is elárulta, hogyan tervezik kijátszani a gyülekezési szabályokat, azok ugyanis legfeljebb 500 fős tüntetéseket engednek június közepéig, a fölött csak védettségi igazolvánnyal lehet összegyűlni. A tüntetés szervezője szerint ez a szabályozás újabb eszköze a szabad véleménynyilvánítás korlátozásának, ezért úgy döntöttek, hogy 12 egymás után induló 500 fő alatti tüntetést jelentenek be, és azt kérik a résztvevőktől, hogy a molinók mögött vonuljanak, és tartsák be a szervezők utasításait. A vonulás a Kossuth térig tart majd, ahová viszont csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni, míg akiknek nincs védettségi igazolványuk, azoknak bejelentettek a tér mellett újabb 500 fő alatti tüntetéseket, hogy ők is hallhassák a beszédeket.

„Nem lesz egyszerű a szervezés, de megoldjuk, hogy jogszerűen, biztonságosan tüntethessünk majd, miközben adunk egy fricskát a Fidesz abszurd és antidemokratikus szabályozásának” – írta a képviselőjelölt a Facebookon.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?