Hírek, Külföld

Fejbe lőtték a Black Lives Matter mozgalom egyik vezetőjét Londonban

Életveszélyesen megsebesült a Black Lives Matter mozgalom egyik vezető aktivistája, akit hétfő hajnali beszámolók szerint fejlövés ért a dél-londoni Southwark kerületben.

 

 

 

A BBC értesülése szerint a támadás a 27 éves Sasha Johnsont, a fajgyűlölet vezérelte erőszak és a feketékkel szembeni rendőri brutalitás ellen küzdő BLM-mozgalom prominensét, a Taking the Initiative nevű párt vezetőségi tagját érte még vasárnap hajnalban. Ezt a párt azóta megerősítette. A szervezet beszámolója szerint Johnsont, akinek két gyermeke van, a fején érte a lövés, és válságos állapotban, intenzív osztályon kezelik.

Az aktivista korábban számos halálos fenyegetést kapott, áll a párt beszámolójában. A Scotland Yard hétfői ismertetése szerint ugyanakkor egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a sértett célzott támadás célpontja lett volna, és nincsenek olyan adatok sem, hogy a fiatal nő az incidens előtt bármilyen hitelt érdemlő fenyegetést kapott, írja az MTI. A londoni rendőrség szerint a támadás egy olyan épület közelében történt, amelyben éppen egy partit rendeztek, és a környéken nagyon sokan tartózkodtak.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?