Belföld, Hírek

Elképesztő tömegek: ellepték a vidéki nagyvárosokat és a fürdőket az emberek a hosszú hétvége alatt – videó

Percek alatt megteltek a szállodák és panziók a pünkösdi hétvégére, mindenki igyekezett kihasználni a nyitást. A legtöbben fürdővárosokba utaztak, de volt olyan is, aki inkább a hegyekbe vágyódott. A kiruccanásokat pedig az árengedmények is motiválták.

 

 

 


Megrohanták a szállodákat és az üdülőhelyeket az emberek a pünkösdi hosszú hétvégén. Sokan egy éve nem mozdultak ki otthonról, és most pótolták be a kirándulásokat és fürdőzéseket. A fővárosból például többen is a vidéki nagyvárosokba utaztak.

A hajdúszoboszlói szállodákban szinte azonnal elfogytak a szobák. Az egyik hotel vendége elárulta, hogy e-mailt kaptak arról, hogy a kiválasztott szálloda megnyitott, sőt kedvezményt is biztosítottak számukra az első időszakban, elmondása szerint éppen ezért azonnal útnak indultak.

Katona Ilona, a Hungarospa igazgatója elmondta, hogy közel kétharmados kapacitáskihasználtsággal működnek, a vendégeik nagy része törzsvendég.

A bejelentkezéskor a szálláshelyek minden alkalommal elkérik az oltási igazolást is a személyi igazolvány mellett. Ennek ellenére az ország legnépszerűbb turistaközpontjai így is azonnal megteltek vendégekkel.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elárulta, hogy Budapest nem volt annyira népszerű a hétvégén, de sokan jártak Hajdúszoboszlón, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden, Egerben és Gyulán is.

 

A szakértők abban reménykednek, hogy hamarosan a külföldi vendégek is visszatérhetnek az üdülőhelyekre.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?