Belföld, Hírek

Karácsony kapott szépen Orbán lekövérezése miatt: nem hagyja annyiban, visszavágott

Karácsony Gergely főpolgármester ma újra Orbán Viktor miniszterelnökről posztolt egyet, a múlt heti Economistnak adott interjúja utáni visszhangok újabb fejezete következik.

 

 

 

 


Mint ismert Karácsony a neves lapnak adott interjúban azt mondta, hogy ő magas és vékony, Orbán Viktor viszont alacsony és kövér. Ezután gyorsan bocsánatot is kért. ennek ellenére természetesen sok kritika is érte emiatt.

„A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől. Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna” – írta többek között Karácsony Gergely.

 

Az egyik kritika ezek után Fürjes Balázstól, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárától jött: szerinte az is különbség közöttük, hogy Orbán Viktor jól beszél angolul, Karácsony Gergely viszont nem.

 

Erre reagált szintén a Facebookon a főpolgármester:

„Soha nem esett nehezemre elismerni, ha valaki valamiben jobb nálam, mert szerintem tanulni, fejlődni soha nem késő, másokat meghallgatni mindig muszáj. Ezt a politikában is erénynek gondolom, nem hátránynak. A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva így aztán készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül. Ezért én dolgozom is angolomon folyamatosan. A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni.” – írta Karácsony.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?