Belföld, Hírek

Elfogyott Mészáros Lőrinc türelme, feljelentette a durván beleszálló Fekete-Győr Andrást

Feljelentést tett Mészáros Lőrinc a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András ellen.

 

 

 




 

A dollármilliárdos üzletember rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentést, többek között Fekete-Győr a 444-nek és a Telexnek adott interjúiban elhangzottak miatt, de a Budapesti II. és III. Kerületi bíróság a keresetet elutasította – írja a 444.hu.

A bíróság értékítélete szerint az elhangzott kifejezések elsőre valóban tényállításnak tűnhetnek, ám valódi konkrétumot nem tartalmaznak. Továbbá a feljelentésben szereplő kifejezések egyrészt jövőbeli eseményekre vonatkoznak, másrészt egy kifejezésbe sűrítések, amelyek nem a tényállítás, hanem a feltételezés, illetve az értékítélet kategóriájába tartoznak, így alkotmányjogi védelmet élveznek.

Mindezek mellett a bíróság azt is megállapította, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország gazdasági életének egyik fontos szereplője, aki olyan kiemelkedő jelentőséggel bír a gazdasági életben, hogy a gazdasági tevékenysége a köz érdeklődésére is számot tarthat. Az üzletember így közszereplőnek minősül, amelynek okán a személyével kapcsolatos véleménynyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak.

A végzéssel Mészáros Lőrinc nem volt elégedett, fellebbezett, így hamarosan másodfokra kerül az ügy.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?