Belföld, Hírek

A hétvégi terasznyitás után itt vannak az operatív törzs legfrissebb bejelentései

Mint megírtuk, a kormány véglegesítette a kormány a 4 millió beoltott elérésekor érvénybe lépő új, a szabályokat tartalmazó rendeleteket.

 

 

 




 

Fontos, hogy most már minden, újra megnyíló szolgáltatás esetén a vakcinaigazolvány a belépés alapja, maszkot ezeken a helyeken nem kell viselniük a védetteknek, de fontos, hogy a maszkviselést senki nem tilthatja meg, tehát aki akar, az étteremben is viselhet, meg persze bárhol máshol, ahol nem lenne kötelező. Boltban, közterületen, tömegközlekedésben egyébként továbbra is kötelező marad. A négymillió beoltottat néhány napon belül elérhetjük.

Közben kijöttek a legfrissebb járványügyi adatok. 1936 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 771 454 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 801 főre emelkedett.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját élőben is követheti:

Az operatív törzs sajtótájékoztatón elhangzott

Kiss Róbert emlékeztetett, hogy a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, így a lépcsőzetes nyitás elkezdődött: szombaton a teraszok is kinyitottak, azonban azt tapasztalták, hogy a védelmi intézkedéseket a lakosság széles köre betartotta, valamint a vendéglátósok is betartották a szabályokat, kirívó szabálytalanságot nem tapasztaltak. Hozzátette, hogy a többség a kijárási tilalom szabályait is betartotta. Hangsúlyozta, hogy továbbra is fontosnak tartják a védelmi intézkedések betartását.

Kiss Róbert is elmondta, hogy a négymillió beoltottnál a nyitás harmadik szakaszába lépünk, ám védettségi igazolványhoz kötött lesz. A kijárási tilalom éjfélre fog módosulni, valamint a több leendő lazításra is emlékeztetett.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?