Életmód, Érdekes

13 dolog a házban, ami a szakértők szerint szegénységet sugall, még akkor is, ha nem vagyunk azok

Az otthonunk légköre nemcsak egyszerűen befolyásolja a hangulatunkat, de fel is fedi egyúttal a személyiségünket, valamint mesél a szokásainkról és az életmódunkról. Bizonyára Te is észrevetted már, hogy mennyi információt megtudhatunk valakiről pusztán abból, ha megvizsgáljuk a szobáját. Néhány holmi a tulajdonosa kreativitására vagy találékonyságára utal, és bizony olyanok is vannak, amik a szegénységről vagy éppen a trehányságról árulkodnak.

 

 

 

13. Szőnyeg, szőnyeg hátán.

Nemcsak a szennyeződéseket és a poratkákat gyűjtik jól a házban található szőnyegek, de az adott helyiség esztétikáját is azonnal képesek porig rombolni. 20-30 évvel ezelőtt az emberek huzatfogóként és a csúnya padlók elrejtése végett használtak ilyen szőnyegeket a házban, tehát nem csoda, ha ma már sokkal inkább a szegénység jelének tekintik őket. Teljesen mindegy, hogy milyen modern és elegáns az otthonunk, egy tarka szőnyeghalom bármikor tönkre vágja ezt a hatást.

12. Ajtóföggyönyök.

Régen sokan gyűjtöttünk gyöngyöket, gemkapcsokat, cukorkapapírokat és egyéb dolgokat, hogy a szobánk elé felakasztva elhatároljuk velük a teret. Ma már az ilyen függönyöknek semmi létjogosultságuk és értelmük sincs, 2019-ben pedig egyenesen anti-trenddé váltak.

Ha feltétlenül függönyökkel szeretnénk elválasztani a teret, akkor válasszunk egyszerű, textil függönyöket, de a hálószobát, a WC-t és a fürdőszobát mindig ajtóval illik elválasztani a ház többi részétől.

11. Nyomtatott fotó, túl giccses képkeretben.

Mivel a falon lógó képek nem alapvető szükségletek, ezért nagyon sokat árul el az ember személyiségéről, ha ennek ellenére mégis ilyennel próbálja díszíteni az otthonát. Egy szép festmény azonban drága, ezt a legtöbben nem engedhetnénk meg magunknak, viszont nem az a megoldás rá, hogy akkor olcsó nyomtatott fényképeket akasztunk a falra, minél giccsesebb képkeretben.

Ez nem fog hozzáadni az otthonunk szépségéhez, sőt, sokkal inkább csak elvesz belőle, az ilyen kombináció ugyanis mindig túl olcsónak tűnik.


10. Párnahuzat ugyanolyan anyagból, mint a kárpit vagy a függöny.

A kárpittal egyszínű díszpárnák mindig olcsó és unalmas hatást keltenek. Egykor persze nagy divatnak örvendtek, ma viszont már egyáltalán nem tanácsos ilyet csinálni.

A lakberendezési áruházakban ma már gyönyörű és olcsó díszpárnákat találunk, érdemes inkább ezeket kombinálva kellemes kontrasztot teremteni az otthonunkban.

9. Selyem ágynemű.

A selyem magas ára miatt sokan olcsó poliészter hamisítványokat vásárolnak, melyek azon túl, hogy szörnyen néznek ki, a használatuk is kényelmetlen. Ennek ellenére még az igazi selyem sem feltétlenül a stílus és a gazdagság jele, sokkal inkább az ellenkezője. Érdemes tehát pamut vagy vászon ágyneműt választanunk helyette.

8. Vállalhatatlan bútordarabok.

A régimódi, kifakult kárpit, a karcolásokkal, lyukakkal vagy foltokkal teli bútorok azt a benyomást keltik, hogy a tulajdonosának nincs elég pénze új bútorokra. Senki sem kéri persze, hogy azonnal dobjuk ki a kanapét vagy egy konyhabútort, csak azét, mert elvesztette a varázsát vagy mert már nem divatos, viszont ma már számtalan olyan módszer létezik, amivel elegánsan újíthatjuk fel őket, ha rájuk szánunk egy kis szabadidőt.

7. Rosszul megválasztott csillár.

A virágokból és túl díszes elemekből álló csillárok, valamint a többszínű LED világítás egyaránt olcsóbbá teszik a belső teret. Az egyszerű lámpák sokkal jobban néznek ki, mint szivárványszínekben villódzó lámpák, ahogy a szoba közepén magányosan lógó mennyezeti csillár is valószínűleg elég rosszul világítja be a szobát.

6. Művirágok.

A friss virágokra öröm ránézni, javítják a hangulatot és csökkentik a stresszt. A műanyag csokrok ennek a tökéletes ellentétei: összegyűjtik a port, és olcsóbbnak tűnik tőlük a belső tér.

Persze használhatunk művirágot a díszítéshez, viszont ilyen esetben törekedjünk rá, hogy a lehető legreálisabb legyen.

5. Dolgok hanyag gyűjtése.

Az antik tárgyak vagy a ritka műalkotások gyűjtése elegánsnak és esztétikusnak tűnhet, de leggyakrabban inkább csak kaotikus káoszt okoz a lakásban.

Ha olyan dolgokat gyűjtünk, amik igazán közel állnak a szívünkhöz, akkor érdemes arra is időt és energiát szánnunk, hogy megfelelő helyet alakítsunk ki nekik a házban: a polcon egymásra dobált lemezek például nagyon jól nézhetnek ki a falon szépen elrendezve.

 

 

 

 

4. Mintás törülközők.

Bármilyen színes szövet elveszíti idővel a telítettségét, ezért a rövid ideje használt mintás törülközők is öregnek és elhasználtnak tűnhetnek. A gyenge minőségű minták esetében csak még rosszabb a helyzet.

Ha egyszínű, kevésbé mintás törülközőket választunk, a fürdőszoba is sokkal elegánsabbnak és drágábbnak tűnik majd.

3. Régi bútorok és modern technika kombinálása.

A legújabb és legmodernebb technikai eszközök is elhalványulhatnak a régi, kopott bútorok mellett. Ebben az esetben sem mondja persze senki, hogy azonnal új bútort kell szereznünk egy új mosógép mellé, de vannak olyan egyszerű módszerek, melyekkel könnyedén újjávarázsolhatjuk őket.

2. Drága dekoráció olcsó utánzata.

A drága dekorációs anyagokat utánzó megoldások olyan belső tereket hoznak létre, melyek utánozzák a gazdag életet, de semmi közük hozzá. A gipszből és festékből létrehozott téglafal például sok esetben inkább tűnik ízléstelennek, mintha a tulajdonosának nem lenne elegendő pénze a dekorációra.

1. Konzervnyitó.

Végezetül egy érdekes történetet hoztunk el, ami néhány évvel ezelőtt ment nagyot az interneten, amikor az egyik nő rájött, hogy a szegények és a gazdagok közötti egyik leglátványosabb különbség a konzervnyitó. Ezen elmélet szerint csak az alacsony jövedelmű emberek vásárolnak olyan konzerveket, amikhez külön konzervnyitóra van szükség, míg a gazdagok egyből olyan konzerveket vesznek, amiken már van beépített nyitófül. Hogy ebben vajon mennyi igazság lehet, azt mindenki döntse el maga.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?