Belföld, Hírek

Karácsony Gergely megszólalt a terasznyitás miatti tömegről és beszólt a kormánynak is

Aggodalommal tölti el Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt az, hogy a terasznyitással úgy elözönlötték a maszk nélküli emberek az utcákat, mintha a nyitás a koronavírus-járvány végét jelentette volna.

 

 

 

 


A 3,5 milliós beoltotti szám elérésével az újranyitás következő lépéseként hosszú idő után először nyithattak ki a vendéglátóhelyek teraszai, az emberek boldogan vonultak az utcára a szabadságukat ünnepelve. A tavaszi jó idő egyből az utcára csalogatta a budapestieket, a fotókat nézve, olyan mintha nem már nem érdekelné az embereket, hogy járvány van.

Hatalmas a tömeg a Deák téren / Fotó: Pozsonyi Zita
Hatalmas a tömeg a Deák téren / Fotó: Pozsonyi Zita

A főpolgármester, Karácsony Gergely még javában óvatosságra és az óvintézkedések betartására intene.

„Szikrázó napsütés, élettel teli város, vidám, beszélgető, falatozó, poharazó emberek a teraszokon. Jó ilyet látni? Normál körülmények között igen. Ám ami máskor büszkeséggel tölti el a szívemet, az ma aggodalommal tölti el. Miközben megértem a budapestiek szabadságvágyát, a terasznyitás utáni eufóriát, mindenkit szeretnék fokozott óvatosságra inteni, hiszen ma is több, mint kétszáz honfitársunkat veszítettük el, ma is új COVID-fertőzöttek ezreit jelentették az egészségügyi hatóságok.

A nyitás lépései sajnos nem jelentik azt, hogy a járványt magunk mögött tudhatjuk. A nyitás jelentése sokkal inkább az, hogy a kormány a szabadság nagy része mellé a felelősség nagy részét is átadta az állampolgároknak. Lehet ezzel józanul élni. Egyszerre élvezni a napsütést, egy jó kávét egy hangulatos kerthelyiségben, de közben megóvni magunk és mások egészségét. Továbbra is tartva a távolságot, betartva a higiéniai szabályokat és viselve a maszkot, amikor éppen nem fogyasztunk.

A járványügyi előírások betartása és az oltás együtt adhat esélyt a járvány megfékezéséhez, különben félő, hogy vissza kell fordulnunk az úton, amit eddig megtettünk. Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és másokra, és ha még nem tette volna, vegye fel az oltást” – írta bejegyzésében Karácsony Gergely.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?