Életmód

13 alkalom, amikor a karma csak csendben tette a dolgát

Az ember cselekedetei visszahatnak az életben. A helyes és a helytelen tettek egyaránt visszaszállnak az elkövetőjükhöz, mint egy bumeráng. Tehát minden tettünk következményekkel jár, aminek az áldásos hatását, vagy éppen súlyos terhét is viselnünk kell előbb vagy utóbb. Nagy vonalakban valahogy így működik a karma törvénye, és maga a karma. Ebből kiindulva érdemes lehet alaposan átgondolni, hogy mit és hogyan cselekszik az ember másokkal.

 

 

 

Egyik nap valaki beállt a parkolóhelyemre, amiért bérleti díjat fizetek. Nagyon dühös voltam, de aztán a karma megbüntette a tettéért, engem pedig megmentett attól, hogy összetörjön a kocsim.
Aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Nemrég feltörték a kocsimat, és minden értéket elvittek belőle, ám az elkövető zsebéből kiesett a pénztárcája a kocsim hátsó ülésén, amiben benne volt az összes személyi irata. A rendőrség már a lakásán várta az illetőt, amikor hazaért.


A fickó a lezárt sávban ki akarta kerülni a a többi autóst, akik a dugóban várakoztak türelmesen a szabályokat betartva:

13 éves voltam, amikor a bátyám egyik este poénból lenyírta a hajamat, miközben aludtam. Nagyon haragudtam rá, de hónapokig úgy tettem, mint aki elfelejtette a történteket.

Szeptember 1-jén aztán eljött az én időm a visszavágásra, ugyanis a testvérem akkor kezdte a középiskolában az első osztályt. Találjátok ki, hogy ki ment be kopaszon az iskolába az első napján!

A háztömbben a szomszédom mindig ledobálja a csikket az erkélyéről. Az egyik lakó a földszinten összegyűjtötte azokat egy nagy zacskóba, és egyik reggel letette a szomszédom ajtaja elé:
Valaki nekiment az autómnak, és simán elhajtott anélkül, hogy üzenetet hagyott volna. Pechjére viszont leesett a rendszámtábla az autójáról.

Pincérnőként dolgozom egy étteremben, és korábban rendszeresen járt hozzánk egy középkorú nő, aki mindig tiszteletlenül beszélt és viselkedett velem és a többi pincérrel is. Nem szólhattunk vissza neki, de az egyik kollégám így is megtalálta a módját, hogy visszavágjon neki.

Egyik alkalommal, amikor tömve volt az étterem, hangosan megkérdezte a nőtől, hogy szeretné-e igénybe venni a 65 év felettieknek járó nyugdíjas kedvezményt?

A nő rákvörös lett, és köpni-nyelni nem tudott a megilletődöttségtől, hogy őt 65 éves nyugdíjasnak nézték.

Most végre ez a galamb is megtapasztalta, hogy milyen érzés, amikor rápottyantanak:

 

 

 

 

Az autó tulajdonosa egy életre megtanulta, hogy miért tilos tűzcsap mellett parkolni.
A múlt héten ellopták a biciklimet, és tegnap viszontláttam egy apróhirdetésben. Felhívtam hát az eladót (tolvajt), hogy érdekelne a bicikli, és Megbeszéltünk egy találkozót.
Amikor megérkezett a helyszínre, alaposan megvizsgáltam a biciklit, és amikor 100%-ig megbizonyosodtam róla, hogy az enyém, akkor megkérdeztem, hogy mehetek-e vele egy próbakört.
Az eladó (tolvaj) azt mondta, hogy csak egészen nyugodtan. Felpattantam hát rá, és tulajdonképpen visszaloptam a biciklimet. Amikor már tisztes távolságra elhajtottam vele, akkor pedig kihívtam a rendőrséget a fickóra.

Ma reggel egy fickó bevágott elém a kocsijával, majd beállt a kinézett a parkolóhelymre és közben még vigyorogva be is mutatott nekem. Fél órával később aztán újra találkoztam vele, amikor is belépett az irodámba, ugyanis kiderült, hogy hozzám jött állásinterjúra. Nos, nem tartott sokáig az interjú.

A hatás minden bizonnyal kirobbanó volt, és a tolvaj hamar megbánta a tettét:

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?