Belföld, Hírek

Hatalmas bejelentést tett Orbán Viktor – videó

Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben egy a közösségi oldalára feltöltött videóban tudatta, hogy elértük a 3250000 beoltottat. Ez a szám már csak azért is nagyszerű, mert a miniszterelnök a múlt héten azt mondta, 3,5 millió oltottnál nyitnak a teraszok, vagyis ez azt jelenti, hogy a hét közepére előreláthatólag elérjük ezt is.

 

 

 

 


Mint ahogyan azt a Blikk is megírta Orbán pár nappal ezelőtt szintén a közösségi oldalán tudatta, hogy elértük 3 millió beoltottat, videójában pedig akkor arról beszélt, hogy a kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt elérjük – reményei szerint jövő hét szerda-csütörtök táján – akkor kinyithatnak a teraszok, ezzel visszakaphatjuk a régi életünk egy darabját. A vendéglátósokat azzal segítik, hogy az őket terhelő teraszdíjat eltörlik – mondta.

 

Az iskolák nyitása kapcsán azonban változást közölt, mint kiderült nem minden intézmény nyitja meg a kapuit hétfőn. „Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk”, ezért úgy döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak ki, a felső tagozatos osztályokban marad továbbra is a digitális oktatás. A felső tagozatosok számára az iskola a középiskolásokkal egy időben, május 10-én nyílik majd meg – részletezte korábbi videójában a miniszterelnök.

A miniszerelnök a pénteki Kossuth rádiónak adott interjújában egyébként úgy fogalmazott:Május végére, június elejére szerintem kint vagyunk a vízből

Ha pedig a vakcinázás száma ebben az ütemben halad a héten valóban elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, ami újabb mérföldkőnek számít, már ami a régi életünk visszanyerését illeti.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?