Hírek, Külföld

Másfél millió jár annak, aki megtalálja az elveszett mobilt

Mindenkivel megeshet, hogy egy óvatlan pillanatban elhagyja a telefonját, ez napjainkban a világ egyik legidegesítőbb dolga. Korábban egy útmutatót is írtunk arról, hogy milyen lépésekkel segíthetjük elő az elveszett készülék megtalálását.

 




 

 

Ez a kellemetlenség nem csak egy átlagfelhasználóval történhet meg, és sokszor nagyobb tétje van a dolognak. Korábban már hallhattunk arról szóló híreket, hogy egy taxi hátuljában maradt a még meg sem jelent Google Pixel 3, vagy hogy egy pubban bukkant valaki egy iPhone 4-re, még a hivatalos bejelentés előtt. Most a Huawei almárkájaként működő Honornak kell korrigálnia egy olyan bakit, aminek elég nagy a súlya, nem véletlen hajlandóak rá magas összeget áldozni.

A Honor németországi képviseletének Twitter-bejegyzése szerint a cég helyi marketingese, Moritz Scheidl valahol Németországban utazás közben elhagyta egy még be nem jelentett, közelgő Honor okostelefon prototípusát. Érthető mód a cég nem szeretné, hogy a mobil valamilyen úton a konkurensek kezébe jusson, ezért 5000 euró (kb. 1.578.000 forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki visszaszolgáltatja nekik a készüléket.

 

 

 

 

A felhasználók eddig javarészt cinikusan reagáltak, többen is megjegyezték, hogy az egész egy PR-fogás lehet. A megtalálónak pedig volt, aki azt javasolta, hogy adja le a készüléket egy versenytársnak, mert dupla ennyi pénzt is kaphat. Mindenesetre a prototípus még nem került elő, szóval folytatódik a kincsvadászat.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?