Belföld, Hírek

Müller Cecília: 8 hónapos csecsemő kerül fel a halálozási listára

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján beszámolt egy tragikus hírről: fel fog kerülni a halálozási listára egy nyolc hónapos csecsemő is, de hozzátette, hogy a halálát nem a koronavírus okozta.

 

 

 

 


Meg fog jelenni az elhunytak listájában egy 8 hónapos csecsemő is – mondta el a tisztifőorvos. A baba nem koronavírus-fertőzésben halt meg, hanem egy véráramfertőzés okozta, ezt az igazságügyi orvos szakértő is megerősítette. “Igazoltuk nála is a koronavírus fertőzés tényét, ugyanakkor egyértelműen kimutatták a kórokozó baktériumot”, ami a kisbaba halálát okozta.

A környezetében sokan fertőzöttek koronavírussal, ezért a fertőzés nála is igazolt volt, de egyértelműen a Meningococcus miatt halt meg a baba, ami rendkívül súlyos, rapid formában zajlik. Mivel Magyarországon az összes azonosított koronavírus-fertőzöttet regisztrálják a halotti listán, ezért kerül fel a listára a csecsemő. Magyarországon továbbra sem tudunk azonosítani olyan gyermeket, aki koronavírusban halt meg – mondta Müller Cecília.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?