Belföld, Hírek

Kim Kardashian és Mészáros Lőrinc is ott van a Forbes dollármilliárdosai között

A Forbes minden évben közzéteszi a (publikusan) leggazdagabb emberek listáját, azaz a legalább egymilliárd dollár vagyonnal bíró személyeket. Az átszámítva körülbelül 300 milliárd forintos értéket idén két magyar érte el, a felcsúti gázszerelő és az OTP vezérigazgatója.

 

 

 
 

A követelményeknek idén 2755 személy felelt meg, ez a legmagasabb szám eddig a lista történelmében. Mészáros Lőrinc 1,5 milliárdos vagyonával a 2035., Csányi Sándor az 1,2 milliárddal pedig 2387. lett. Vicces, hogy Mészárosról a Forbes úgy ír, mint akit az 1990-ben alapított gázszerelő vállalkozása indított el a meggazdagodás felé, a kiemelt idézet tőle pedig az ismert:

Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye.

A nemzetközi terepen új szereplők is akadtak, felkerült a listára például Kim Kardashian, aki kereken egy milliárd dollárnál tart elsősorban kozmetikai és ruhamárkái eladásaiból. De új szereplő még az általunk is bemutatott randiapp, a Bumble alapítója, Whitney Wolfe Herd, vagy a filmes Tyler Perry.

A világ leggazdagabb embere továbbra is Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa, vagyona 177 milliárd dollár. Őt Elon Musk és Bernard Arnault követi 151, illetve 150 milliárd dollárral. Bill Gates a negyedik 124 milliárd dollárral, Mark Zuckerberg pedig az ötödik, 97 milliárdos vagyonnal.

 

 

 

forrás: noizz.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?