Belföld, Hírek

Saját magát mérte be a gyorsan hajtó traffipaxos rendőr, aki mást akart megbüntetni

Nagyobb sebességgel ment, mint a megállított autós: álcázott kocsijával a 30-as táblánál majdnem százzal húzott el.

 

 

 

Álcázott Audi A3-as kocsival mért sebességet egy Pest megyei rendőrjárőr a főváros környéki utakon, azonban mint kiderült, ő jóval gyorsabban ment, mint a megbüntetett autó – írja a 24.hu.

Bár a traffipaxos autók a legtöbb esetben az út szélén parkolnak, valójában menet közben is lehet velük mérni a többi autó sebességét. Éppen ezt a módszert alkalmazta az a járőr is, aki üldözőbe vett egy gyorsan hajtó autóst.

A rendőr egy 30-as sebességkorlátozás tábla mellett csípte el a 90-nel haladó sofőrt, akit aztán négy pontra és 60 ezer forintra büntetett meg.

 

 

 

 

A férfi azonban igazságtalannak érezte a helyzetet, és nem hagyta magát. Az eset után bement a rendőrségre, hogy kikérje az eljárás dokumentumait és a traffipaxos videofelvételt. Utóbbiból kiderült, hogy az álcázott Audi, ami mérés közben nem használt megkülönböztető jelzést, jóval gyorsabban ment, mint ő.

A rendőr 97 kilométer per órával száguldozott a 30-as táblával ellátott útszakaszon.

A police.hu azt írta, hogy a rendőrök „megkülönböztető jelzéssel felszerelt civil szolgálati gépkocsival” vágtak bele az üldözésbe, arról azonban nincs adat, hogy a megkülönböztető jelzést mikor kapcsolták be. Amennyiben nem volt bekapcsolva, ők is súlyos szabálysértést követtek el.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?