Életmód, Érdekes

9 ok, amiért jobb egy hideg szobában aludni

A meleg szobában való alvás nemcsak kényelmetlenné és izzadttá tesz minket, de sok olyan előnyt is elmulasztunk, amelyet csak egy hideg szobában való alvás adhat. Ha a hőmérsékletet 18 ° C körüli értékre állítod, akkor a rossz éjszakai alvásból nyugodt éjszakai alvás válhat. Azt szeretnénk, hogy a legtöbbet hozd ki az alvásodból, ezért felsoroltunk néhány előnyt, hogy hűvösebbé tedd a szobádat, amikor alszol.

 

 

 

1. Segít abban, hogy frissek és fiatalosak legyünk.
 

Az alacsonyabb hőmérsékletű szobában történő alvás elősegíti a melatonin termelését, amelyet a test „alvási hormonjának” is neveznek. Ez egyben antioxidáns is, ami azt jelenti, hogy anti-aging (öregedés ellenes) hormonként szolgál a szervezet számára.

2. Segíthet az álmatlanság megelőzésében.


A tanulmányok rámutatnak, hogy az álmatlanság számos formája valójában a magasabb testhőmérséklethez kapcsolódik. Sok álmatlanságban szenvedő egyénnek nehézségei vannak a testhőmérséklet szabályozásában, korlátozva a hővesztés képességét. A hálószobák hűvösebbé tételével segíthetjük testünk lehűlését és elősegíthetjük az alvást.

3. Távol tartja a stresszt.


A magasabb hőmérséklet azt jelenti, hogy a test több „stresszhormont” szabadít fel, az úgynevezett kortizolt. A hűvösebb szoba segíthet a kortizolszint kordában tartásában, ez pedig kevesebb stresszt és jobb alvásminőséget jelent.

4. Csökkenti bizonyos betegségek kockázatát.

A hűvös szobában való alvás csökkentheti annak esélyét, hogy olyan anyagcsere-betegségek alakuljanak ki, mint a cukorbetegség. Javítja a növekedési hormon szintünket is, amely segít megelőzni a szívbetegségeket, a depressziót és az elhízást. A megnövekedett melatonin szintén csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

5. Mélyebb és zavartalan alvást eredményezhet.

Amikor mélyen alszunk, testünk alapvető feladatokat hajt végre, mint például a sejtek helyreállítása és a memória konszolidációja, de nem képes szabályozni testhőmérsékletünket. A hőmérséklet emelkedése felébreszthet minket mély álmunkból, így a hűvös helyiségben való tartózkodás csökkenti annak esélyét, hogy ez megtörténjen.

6. Megakadályozza a gombás fertőzéseket.


A nők megelőzhetik a gombás fertőzéseket, ha alacsonyabb hőmérsékletű szobában alszanak. A baktériumok és gombák szeretnek meleg és nedves környezetben élni, így a szoba hűvösen tartása megakadályozza őket abban, hogy éjszakánként futótűzként terjedjenek.

 

 

 

7. Segíthet a férfiak termékenységének javításában is.


Ennek oka, hogy a huzamosabb ideig tartó hőhatás rossz hatással lehet a férfiak termékenységére. A hideg szobában történő alvás és a laza fehérnemű viselése megakadályozhatja ezt. Ha a közeljövőben babát terveztek, ez egy másik ok arra, hogy lecsavard azt a termosztátot.

8. Távol tartja a „rossz” zsírokat.

A hideg szobában történő alvás javíthatja testünk anyagcseréjét, aktiválva a testünkből kalóriát égető „barna zsírjainkat”. Ez segíthet a nemkívánatos zsírok eltávolításában is a testünkből, ami súlycsökkenést eredményezhet.

9. Segíthet a fájdalom és a gyulladás enyhítésében.

Csakúgy, mint a jég vagy a hideg borogatás a duzzadt vagy gyulladt testrészre, a hideg szobában történő alvás nyugtató hatású lehet, amely segíthet a fájdalom és a gyulladás ellen, amelyek egyébként megzavarhatják az alvást. Ez lehet az oka annak, hogy sok sportoló inkább hideg szobában alszik egy meccs után.

Inkább hideg szobában vagy meleg szobában alszol? Miért?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?