Egészségügyi ötletek, Életmód, Érdekes

A kínai biológiai óra megmagyarázza, miért ébredünk fel éjszaka, és hogyan lehet tenni ellene

Ha gyakran előfordul, hogy éjszakánként ugyanabban az időben felébredsz, akkor a kínaiak azt javasolják, hogy tanulmányozd a tested biológiai óráját. Állításuk szerint az éjszakai felébredések szoros kapcsolatban vannak a testünk belső szerveivel és annak problémáival. Megtudtuk, hogy minden éjszakai óra egy-egy szervünkhöz kapcsolódik, így attól függően, hogy mikor ébredünk fel, kideríthetjük, hogy melyik testrészünkkel lehet probléma a kínai biológiai óra szerint. Fontos megjegyezni persze, hogy erről biztos diagnózist csak az orvosok tudnak adni.

 

 

 

Először is meg kell figyelni, hogy melyik időintervallumban szoktál felébredni éjszakánként:
21 órától 23 óráig.

A  21:00 és 23:00 közötti időrés az endokrin és nyirokrendszeredhez kapcsolódik – mondják a kínaiak. Ezek a rendszerek ebben az időszakban a legaktívabbak. Ha nincsenek egyensúlyban, akkor depressziósnak érezheted magad, és rosszul alszol.

Ezenkívül a tünetek között előfordulhat még hormonális egyensúlyhiány és pajzsmirigy-rendellenesség is. Jobb éjszakai rutinra van szükséged, és ne feledd, hogy legkésőbb este 10:30-kor kell lefeküdnöd ahhoz, hogy 11 órára biztosan elaludj, és kipihend magad másnap reggelre.

23 órától hajnali 1 óráig

Ez az időintervallum felelős az epehólyagért. Ennek a szervnek a rossz működése a bizonytalanság és kiegyensúlyozatlanság érzéséhez, rossz ítélőképességhez, döntési nehézségekhez, félénkséghez és magas koleszterinszinthez vezethet. A szakértők azt javasolják, hogy akik ilyet tapasztalnak, azok kerüljék a cukros italokat és a transzzsírsavakat.

1:00 és 3:00 között

Ebben az időszakban a máj aktívabb – megpróbálja méregteleníteni a szervezetet. Ha ilyenkor ébredsz fel, akkor valószínűleg túl sok rossz szokásod lehet, beleértve a nem megfelelő ételek és italok fogyasztását, különösen, ha éjszaka fogyasztod őket.

3:00 és 5:00 között

Ezekben az órákban a tüdő a legaktívabb. Ha problémáid vannak ezzel a szervvel, szomorúságot, rossz légzést és mellkasi fájdalmat tapasztalhatsz. Próbálj légzőgyakorlatokat végezni lefekvés előtt, vagy beszélj egy barátoddal, esetleg pszichológusoddal.

 

 

 

 

5:00 és 7:00 óra között

Ebben az időszakban a vastagbél dolgozik aktívan. Ha rendellenessége van, befelé fordulónak érezheted magad, vagy elakadhatsz bizonyos helyzetekben. Frusztráltnak érezheted magad minden alkalommal, amikor megszólal az ébresztő. A kínaiak ebben az esetben azt javasolják, hogy vigyél be több rostot és vizet az étrendedbe.

Milyen gyakran szoktál felébredni éjszaka? Vannak alvási problémáid?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?