Belföld, Hírek

Galgóczi Ágnes elmondta, hány új fertőzött van

Furcsa, de még nem tették közzé az elmúlt 24 óra járványadatait a koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon. Az elmúlt egy évben ez minden reggel általában 9 óra környékén megtörtént.

 

 

 




 

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, s arról beszélt, hogy húsvétkor is fontos az elővigyázatosság, mivel úgy tűnik, még mindig a járvány felívelő szakaszában vagyunk.

A músorban azt is elárulta, hogy csak hétfőn 8 ezer új beteget regisztráltak. A brit mutáció sokkal gyorsabban és könnyebben terjed az első hullámot okozó vírusnál. Hozzátette: nőtt a kórházban ápoltak száma, összességében pedig még mindig a járvány felfelé ívelő szakaszában vagyunk. Tehát eddig csak ezt az egy számot tudjuk.

A járványügyi osztályvezető az interjúban arra kérte a lakosságot, hogy a járvány terjedésének megakadályozásáért mindenki a legszűkebb családi körben töltse a húsvéti ünnepet. A beoltott nagyszülők látogatása rövid legyen, és a járványügyi és higiéniai szabályok betartása mellett történjen! – emelte ki Galgóczi Ágnes.

Az operatív törzs hamarosan kezdődő tájékoztatóján (amit élőben közvetítünk) biztosan tájékoztatást kapunk majd a járványadatokról.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?