Belföld, Hírek

Hosszú sorokban álltak az oltásra váró kismamák a Semmelweis Egyetemnél: nagy volt a roham, holnaptól máshogy lesz

Az óriási érdeklődés hatására megteltek a Semmelweis Egyetem klinikáin a kismamák számára létrehozott oltópontok – írja a Semmelweis Egyetem.

 

 

 

 


Mint beszámoltunk róla, a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 26-án engedélyezte a várandósok koronavírus elleni oltását, amelyre a Semmelweis Egyetem azonnali hatállyal lehetőséget biztosított. Az egyetem mától több oltópontot is kialakított az érintettek számára, a további egyetemi oltópontokon pedig előreengedik az oltásra érkező várandósokat.

A Semmelweis Egyetem oltópontjain az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje alapján a háziorvosok által beutaltak kaphatják meg a vakcinát. Az érintett várandósok számára az egyetemen dolgozó nőgyógyász szakorvosuk vagy háziorvosuk tudja megszervezni az oltási időpontot és helyszínt. Mindennek előfeltétele a vakcinainfo.gov.hu felületen való regisztráció.

Az egyetem közleményéből kiderült, szombat délutánig hivatalosan mintegy 100 fő számára történt időpontfoglalás ennek megfelelően az egyetemi oltópontokra, ennek a létszámnak ugyanakkor a többszöröse jelent meg. A mai nap folyamán késő délutánig közel 100 oltást adtak be az egyetem munkatársai. A Telex arról írt, hatalmas a sor alakult ki a Semmelweis Egyetem és a Rókus kórház oltópontjainál. Eredetileg azokat oltották volna, akik háziorvosuktól vagy nőgyógyászuktól beutalót kapnak, de nem küldték el azokat, akik ezek nélkül érkeztek. Az egyetem szombat délutáni közlemény szerint holnaptól már nem így lesz.

Mint írják, a Semmelweis Egyetem elhivatott annak érdekében, hogy mielőbb minél több leendő és szoptató édesanya megkaphassa a védőoltást, ugyanakkor az oltások zavartalanságának biztosítása és a várakozási idők csökkentése érdekében priorizálni szükséges. Így az egyetem a továbbiakban csak azokat a várandósokat oltja be a hétvégén, akik a megfelelő beutalóval és várandósgondozási kiskönyvvel érkeznek. A szoptató kismamáktól azt kéri az intézmény, hogy leírt módon a jövő hétre kérjenek maguknak időpontot.

A Blikk olvasója beszámolt arról is, hogy voltak olyan várandós nők, akik szerencsét próbáltak és megkapták az oltást.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?