Belföld, Hírek

Ellenzéki pártnak képzelik magukat – Gulyás Gergely kemény válasza a Pedagógusok Szakszervezetének

Gulyás Gergely a hivatalos Facebook-oldalán nyilvánult meg a Pedagógusok Szakszervezetével kapcsolatban, reagált az általuk megírt nyílt levélre.

 

 

 

 


A politikus leírta, hogy igen káros, ha egy szakszervezet inkább ellenzéki pártnak képzeli magát. A szakszervezet ugyanis február végén kérte a kormányt, hogy zárják be az iskolákat, majd ők erről döntést is hoztak, ám szerinte most mégis úgy látszik, hogy a tanárokat a három hét múlva esedékes nyitás ellen szeretnék hangolni.

A csütörtöki Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy ha meglesz a 2,5 millió beoltott magyar, kinyitnak az iskolák, a tanárokat pedig beoltják az újranyitás előtt. Másnap Orbán Viktor rádióinterjújában be is mondott egy dátumot, hogy április 19-én nyithatnak az iskolák.

Erre reagált még pénteken a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amely szerint életveszélyes ötlet, hogy a tanároknak azelőtt kelljen visszamenniük az iskolákba, hogy a védettség kialakulna.

És ma Gulyás Gergely erre így válaszolt:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről, avagy miért káros, ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát. Február végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott. A PDSZ akkori levelében rögzített álláspontja szerint: “ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nem csak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba.” A Kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától. Az már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19.-én nyitnak az iskolák. Joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett. Ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek. Sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz. A jövő nemzedékek oktatása és nevelés kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat. Ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése. A szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?