Belföld, Hírek

Nem kímélik a szabályszegőket: ez történik, ha nyolc után az utcára megy

A szigorítások óta is él a rendelet, miszerint este 8 és reggel 5 óra között tilos az utcára kilépni. Csak az hagyhatja el az otthonát, aki érvényes munkáltatói igazolvánnyal rendelkezik.

 

 

 




 

De hogyan ellenőrzik a munkáltatói igazolásokat, mi tekinthető hiteles dokumentumnak, illetve milyen jogkövetkezményekre számíthatnak, akik nem rendelkeznek vele, vagy az igazolásuk nem tekinthető hitelesnek? Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyelete az Indexnek a következőképp válaszolt ezen kérdésekre:

„A helyszíni ellenőrzés alkalmával minden körülményt megvizsgálnak, ha szabálytalanságot észlelnek figyelmeztetést adnak, helyszíni bírságot szabnak ki vagy feljelentést tesznek”.

Az mindegy, hogy az igazolással rendelkező személy honnan indul el az esti munkavégzésre, hiszen nem csak a lakcímkártyán lévő címeket lehet feltüntetni az igazoláson.

A kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 48279 intézkedés történt, ebből

  • 3313 alkalom volt figyelmeztetés,
  • 25 073 helyszíni bírság,
  • illetve 19 893 szabálysértési feljelentés.

A pénzbírság legalacsonyabb összege 5000 forint, a maimuma pedig 500 ezer forint lehet. A helyszíni bírság 5000 forinttól 150 000 forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén 200 000 forintig terjed.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?