Érdekes

Ez a 8 felfedezés sok kérdést vet fel, és a régészek még mindig nem találtak rájuk magyarázatot

Sajnálatos, de vannak olyan ősi rejtélyek, melyek örökre megoldatlanok maradnak, mivel a megoldásukhoz szükséges kirakós darabkák nem állták ki az idők próbáját, így hacsak nem lesz egy időgépünk, hogy visszarepüljünk az időben és személyesen ellenőrizzük őket, valószínűleg sosem derül majd fény bizonyos dolgokra az emberiség történelmével kapcsolatban.

 

 

 

1 A vörös királynő sírja, Mexikó

94e6f1551ea8b6881e8a4edac2

1994-ben egy régészcsapat felfedezett egy sírkamrát a Palenque (ősi maja város) romjaiban. Egy nő maradványait tartalmazó szarkofágra bukkantak, melyet vörös por borított. A sír belsejében rengeteg ékszer és drágakő fogadta a régészeket.

Azért rejtélyes ez a felfedezés, mivel a maja civilizációban a hatalom közvetlenül apáról fiúra, vagy bármely más férfi örökösre szállt, és nagyon ritkának számítottak a női uralkodók, ráadásul nem is kaptak olyan értékes ajándékokat, mint amilyeneket a Vörös Királynő szarkofágjában találtak.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő körülbelül 60 éves lehetett a halálakor, azonban a személyazonossága körüli rejtélyt máig nem sikerült megoldani.

2 Winchester puska, 1873-ból.

3de4f35bcdb6cb8d3d06edba9b

2015-ben az egyik Utah-i (Egyesült Államok) erdőben egy 1873-as Winchester puskára bukkantak. A közvetlen közelében kutakat és aknákat már rég felfedezték, de meglepő módon az egyik bokor tövében pihenő fegyverre senki nem bukkant rá korábban.

3 Elveszett város a dél-afrikai Kalahári-sivatagban.

1c2055546c826917b991cac27c

1885-ben a Grand Farini néven ismert felfedező cikket írt a sivatag egy titokzatos városáról. Ezt követően átadta ezt a szöveget Nagy-Britannia Királyi Földrajzi Társaságának , majd kiadott egy könyvet, amelyben tovább ismertette felfedezését. Farini azt állította, hogy létezik egy titokzatos város, melynek egyes részeit még mindig homok borítja.

Farini elméletét akkoriban senki sem vette komolyan, 2016-ban azonban egy kalahári expedíció során megtalálták azokat a falakat és sziklákat, melyeket feltételezhetően Farini is megemlít a leírásaiban, azonban nem lehetett megállapítani róluk, hogy a természet vagy pedig ember alkotta őket.

4 Nagy Sándor síremléke.

765d925cb180189b265c5118f3

A témával kapcsolatos számtalan elmélet egyike szerint a híres király testét arany sírba tették, melyet először Memphiszbe, majd Alexandriába vittek, ahol az ókor közepén aztán eltűnt.

Nem olyan rég úgy gondolták, hogy Nagy Sándor szarkofágját találták meg Sidonban (Libanon), mivel egy rá jellemző oroszlánfej volt a szarkofágra vésve, de később kiderült, hogy a szarkofág Sidon utolsó királyáé, Abdalonymus-é volt.

2014-ben egy Amphipoliszban (Görögország) talált sírnál szintén felvetődött a remény, hogy talán Nagy Sándor csontjaira bukkantak, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet.

5 San Bernardo kolumbiai múmiái.

b509045a1e94785baeae94218d

A kolumbiai San Bernardo városát ma sok turista látogatja, és a növekvő érdeklődés oka egy rejtélynek köszönhető, amelyet a tudósok még mindig nem tudtak megmagyarázni.

1957-ben a helyi temető megtelt, ezért új helyre kellett költöztetni. A holttestek mozgatásáért felelős munkások meglepve tapasztalták, hogy mennyi holttest maradt kiváló állapotban a temetőben. Semmi nyoma sem volt rajtuk a bomlásnak, mintha ezeket a testeket valamilyen megmagyarázhatatlan módon mumifikálták volna.

A helyiek úgy vélik, hogy az általuk követett speciális étrendnek volt köszönhető a jelenség, ám ez nem magyarázza meg azt, hogy miért voltak olyan jó állapotban még a ruháik is az elhunytaknak. Itt megtekintheted a San Bernardo Múzeum által készített képeket.

6 Dzsingisz kán sírja.

bf1a59513d9a54507d725af615

A 15. században, a Kerülen és a Bruci folyók találkozásánál felfedezték azt a helyet, ahol Dzsingisz kán fontos győzelmet aratott. A legenda szerint maga Dzsingisz kán is elmondta, hogy ez a hely mindig is a kedvence volt. Ez inspirálta Maury Kravitz-t, hogy több mint 40 évvel ezelőtt a híres hódító sírjának nyomába eredjen.

Maury Kravitz először próbálta megtalálni a Bruci folyót, mivel ez egyik modern térképen sincs feltüntetve. 2006-ban aztán meg is találta a később „Baruun Bruch” névre keresztelt területet, ahol azóta is ásatásokat végeznek, ám ennek ellenére Dzsingisz kán sírja a mai napig nem került elő.

7 Pomorie sírja, Bulgária

c8074655c081b510832a95c6d9

Ez a kupola alakú sír Anquíalo ősi városának (ma Pomorie néven ismerjük) temetőjében található, és a római hegemónia idejéből származik. Ez a sír egyfajta keresztezése a gall szokásoknak és a hagyományos római építészetnek.

Egyes kutatók úgy vélik, hogy a sírt egy akkori hős tiszteletére építhették, a kutatás azonban még mindig folyamatban van, hogy kiderüljön, kinek a tiszteletére is építhették valójában ezt a lenyűgöző szerkezetet.

8 Kézirat a romániai Nagyszebenből.

400e96546c8427d3842c0fe77c

A nagyszebeni kézirat az első ismert dokumentum, mely részletesen leírja a rakéták felépítését. A kéziratok szerzője feltehetően a középkori feltaláló, Conrad Haas volt, aki még 1555-ben írta le a rakéták kilövését.

Conrad Haas a kézirataiban előszeretettel beszélt nemcsak a rakétákról, hanem az azokhoz szükséges üzemanyagokról is. Még mindig nem tisztázott, hogy a nagyszebeni kéziratot tényleg ő készítette-e vagy sem, ezért a szakértők mind a mai napig gondosan tanulmányozzák.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?