Celeb / Híresség

Oltás után terítette le a koronavírus a Gáspár családot

Nógrádmegyer — Majdnem az egész Gáspár családot ledöntötte a lábáról a koronavírus. Zsolti (45) és felesége, valamint gyermekeik is megfertőződtek, jelenleg otthon vannak karanténban. Ami ennél is aggasztóbb, hogy a család feje, idősebb Gáspár Győző (67) is beteg lett, egészségéért már csak az életkora miatt is nagyon aggódnak a szerettei.

 

 

 

 


Ami többek között roppant szomorú és figyelemfelkeltő a történetben, hogy Zsolti egy hete kapta meg a védettséget jelentő oltás első adagját, csakúgy, mint édesapja. Ez biztonságérzetet nyújtott számukra, a legrosszabb rémálmukban sem gondolták volna, hogy ennek ellenére megbetegedhetnek.

– Megvagyunk, igaz, nem túl jól… Nálunk mindenki, az egész család elkapta a betegséget – erősítette meg információinkat Zsolti, akinek a hangján is lehetett hallani, hogy egyáltalán nem érzi jól magát. – Magas lázunk van, rosszul vagyunk…

A TV2-n futott Farm VIP egyik műsorvezetője elárulta, a vírus szörnyen legyengítette, de egyelőre szeretné elkerülni, hogy kórházba kelljen mennie.

– Nem tudjuk, hogy kaphattuk el, de bízunk a minél gyorsabb felépülésben. Szeretnénk itthon átvészelni az egész betegséget, és imádkozunk, hogy mindenki jól legyen – magyarázta az ifjabbik Gáspár fivér.

Hasonló állapotban van Zsolti és a showman Gáspár Győzike (47) édesapja, idősebb Győző is, aki hiába lakik egy telken fiaival és a családjukkal, jelenleg senkivel sem találkozik. Bezárkózott, míg fel nem épül a betegségből.

– Csendesen vagyok, de most muszáj, nem szabad erőltetnem magam. A gyerekek hoznak ételt és telefonon beszélünk – magyarázta a családfő, akit fiához hasonlóan nemrég oltottak be a koronavírus ellen. – Várom a háziorvos értesítését, mikor esedékes számomra a második oltás, addig próbálok meggyógyulni.

Győzi nagyon aggódik a szeretteiért, különösen édesapjáért imádkozik, még élénken él benne édesanyja elveszítésének emléke.

– Aggódom érte, hogy ne legyen semmi baj. Amit lehet, segítünk, visszük neki az ebédet, vacsorát, letesszük az ajtaja elé, de nem érintkezünk vele, ahogyan a többiekkel sem – árulta el Győzike, akit megvisel a családon végigvonuló fertőzés. – Most van a hatodik évfordulója annak, hogy anyu meghalt. Előjöttek a régi érzések, és nagyon izgulok, hogy apu szövődmények nélkül átvészelje a betegséget.

Teljes védettséget a vakcina második dózisa adhat

Kellemetlen meglepetés, hogy a Gáspár család tagjai már kaptak oltást a koronavírus ellen, mégis megfertőződtek. Igaz, a kétdózisú vakcina első adagját kapták csak meg korábban.

– Az első oltás után a vakcinától függően 50-80 százalékos védettséget ad. A másodikat 21-28 nappal később adják, és az ismételt oltás erősíti fel a hatást, s az ad majd teljes védelmet – mondta a Blikknek Rusvai Miklós víruskutató.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?