Celeb / Híresség

Hosszú csend után újra képernyőn Várkonyi Andrea: így változott meg az élete – videó

Utoljára karácsony környékén láthatták a nézők Várkonyi Andreát, aki mióta felmondott a Life TV-nél, mondhatni, kissé eltűnt a szemünk elől. A csinos műsorvezetőnő ma reggel a Mokka vendége volt, ahol sok mindent megosztott arról, mi minden történt vele mostanában – hogyan hatott az életére a járvány.

 

 

 


Szeptember második felében mindenkinek nagy meglepetést okozott Várkonyi Andrea azzal, hogy hirtelen távozott a Life TV-től, még mielőtt az új műsora elindulhatott volna. Azóta elég ritkán adott hírt magáról, csupán néhány poszttal jelentkezet az Instagram-oldalán is, illetve karácsony körül a TV2 műsorában beszélt az ünnepi készülődésről.

Hosszú csend után ma reggel végre újra láthatták a nézők: Andrea a Mokka vendége volt, ahol elsősorban a járvány kapcsán faggatták a műsorvezetők. Ahogy korábban a Blikk is megírta, szeptemberben ő is átesett a betegségen, ettől függetlenül azt mondja, az oltás neki is fontos.

„Kórházba nem kerültem, de nagyon rosszul éltem az egészet” – kezdte az orvos végzettséggel is rendelkező műsorvezetőnő, aki elmondása szerint egész szeptemberben küzdött a vírussal. „Nekem egy tipikus arcüreggyulladásos tünetcsoportom volt, és ezért először nem is vettem észre, mert ugye az annyira nem tipikus. Aztán csak gyanús lett, hogy nem javul, és egy nagyon rossz, túl rossz közérzetem volt hozzá, míg végül PCR tesztttel igazolódott, hogy koronavírus. Egy hónapig tartott az, hogy nagyon rosszul voltam, nagyon gyenge voltam, amiről mindenki beszámol, hogy húz az ágy, hogy aluszékony vagy. Lihegtem, mint egy öreg néni, mikor egy kis emelkedőn kellett gyalog menni, vagy lépcsőn, úgyhogy ez egy elég elhúzódó folyamat volt. Nekem például fél év elteltével még most sem tért vissza a szaglásom rendesen. Vannak napok, amikor még mindig úgy ébredek fel, hogy nulla, és akkor a nap folyamán így elkezd visszajönni. Más az ízérzékelésem is, tehát bizonyos ételek, amiket kívántam, szerettem, az például valahogy nem esik jól, máshogy érzem. Szóval nagyon durva.”

Andrea egyébként nagyon meglepődött, hogy elkapta a vírust, mert mindig nagyon elővigyázatos volt – igazából a mai napig nem tudja, ki fertőzhette meg. Azt is elárulta, hogy a kislánya még őt megelőzően átesett a betegségen, ami azért érdekes, mert akkor még iskola sem volt.

Orvosként Várkonyi azt mondja, az oltáson nincs mit gondolkodni, ő is beadatja, bármelyiket ajánlják neki fel. Egyébként miután átesett a betegségen, Andrea rendszeresen ellenőriztette az ellenanyagszintet a szervezetében. Azt mondja, az idő előrehaladtával ez látványosan csökkent, mostanra tán már nullára redukálódott. Épp ezért nagyon időszerű, hogyha sorra kerül, felvegye az oltást, hiszen most már akár el is kaphatná újra a betegséget.

A műsorvezetők a távoktatás kapcsán is kifaggatták Andit, aki azt mondta, ők nem fakadtak sírva a hírtől, hiszen nem szeretnek korán kelni. Az online rendszerben Nórinak elég fél 8-kor ébredni, csak átmegy a másik szobába és máris kezdheti a tanulást. Annyi, hogy a kislánynak azért a közösség és az iskolatársai nagyon hiányoznak. Hozzátette: ő úgy látja, ebben a formában az oktatás azért nem annyira szigorú, mint mikor be kell járni.

„Amikor tavaly márciusban ez elindult, akkor voltak zökkenők. Akkor kicsit úgy rá kellett erre őt állítani, hogy ettől még suli van, és vegyük észre, hogy van a tantárgyhoz tartozó teams csoport, és abba lépjünk be és csináljuk meg a feladatokat időben. De most már nincs ezzel gond, ezt most már nagyon felelősségteljesen csinálja.”

A harmadik hullámot Andrea agyébként nagyon rossznak látja. Az szerinte csak egy dolog, mennyi új fertőzöttet regisztrálnak, mert most már nagyon sok elérhető gyorsteszt van, ami után nem biztos, hogy elmennek a hivatalos tesztre, tehát sokan emiatt nem kerülnek be a rendszerbe.

„A mérvadó szám az, hogy mennyien vannak kórházi kezelés alatt és mennyien vannak lélegeztetőgépen. Ez a szám azért most rekordokat dönt. Ez nagyon durva. Én kétségbeesve fogtam a fejem most hétvégén a bevásárlórohamnak, két hetes zárás előtt, mintha armageddon előtt állnánk. És szerintem a hét második felében ennek a hétvégi vásárlási rohamnak a sikere nagyon jól fog látszani a számokban, mert addigra előjönnek azok a betegek, akik most megfertőződtek az áruházakban.”

 

 

A teljes interjút itt nézheti vissza:

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?