Celeb / Híresség, Érdekes

11 alkalom, amikor Erzsébet királynő megszegte a királyi protokollt és bebizonyította, hogy ő is lehet lázadó

Nem titok, hogy a királyi családnak hosszú listája van a szigorú előírásokról, de nincs jobb ember, aki megszegné őket, mint maga a királynő. Nem számít, hogy csak dedikálásokról vagy évszázados szabályok megváltoztatásáról van szó, II. Erzsébet királynő ugyanolyan ember, mint bármelyikünk, és ő is szeret néha-néha egy kis engedetlenséget. Összegyűjtöttük ezeket a pillanatokat, és biztosak vagyunk benne, hogy még jobban fogod szeretni Erzsébet királynőt, miután elolvastad őket.

 

 

1. Nyilvánosan felfrissítette a sminkjét.

Annak ellenére, hogy a királyi család tagjainak gyakran több eseményen kell részt venniük hosszú órákon át, nem szabad, hogy a nyilvánosság előtt felfrissítsék a sminkjüket. De ez nem akadályozta meg II. Erzsébet királynőt abban, hogy ezt tegye, és a Windsor Horse Show lovas rendezvényen (1985) lefényképezték, amint éppen ajakrúzst használt.

2. Virágot fogad el a rajongóktól.

Udvarias gesztusnak tűnhet, de a királynő nem kaphat virágot ajándékba. Ez a protokoll azonban nem akadályozta meg abban, hogy eseményei során több csokrot is elfogadjon. 2019-ben egy blogger részt vett a királynő kerti partiján, és sikerült egy csokorral megajándékoznia Őfenségét.

3. Autogramot adott egy rajongónak.

Malajziában tett látogatása során II. Erzsébet királynő megszegte a protokollt egy fiatal Manchester United-rajongó labdájának aláírásával. Biztonsági okokból és az aláírásuk hamisításának elkerülése érdekében ő és az egész királyi család nem adhat autogramot.


4. Belépett a katonaságba.

II. Erzsébet királynő a királyi család első női tagja, aki megszegte a katonaságnál a „csak férfiak” szabályát. Még 1945-ben, akkor még, mint hercegnő, másodbeosztottként csatlakozott a Kiegészítő Területi Szolgálathoz.

5. Meghívta a hajadon Meghan Markle-t, hogy maradjon náluk karácsonyra.

2017-ben Meghan Markle még Harry herceg menyasszonya volt, amikor meghívták, hogy első karácsonyát a királynőnél töltse. Ez egy példátlan kérés volt, mert hagyományosan csak az esküvő után engedték meg, hogy a házastárs részt vegyen a királyi család karácsonyán.

6. Hagyta, hogy Kate és Vilmos meghívják barátaikat az esküvőjükre.

Míg a protokoll szerint a királyi esküvőn a menyasszonynak és a vőlegénynek hivatalos és politikai gesztusként kell meghívniuk az embereket, 2011-ben maga a királynő arra bátorította Vilmos herceget és Kate-et, hogy elsőbbséget élvezzen barátaik meghívása.

 

 

7. Temetéseken vesz részt.

Nagyon ritkán látni II. Erzsébet királynőt temetéseken, és ennek a protokollnak mély értelme van: egyszerűen nem akarja, hogy ebben a nehéz időszakban rá összpontosítsanak. De megszegte ezt a szabályt, és uralkodása alatt részt vett néhány temetésen, köztük a dadusáén és Margaret Thatcherén is.

8. Megengedte nővére esküvőjének televíziós közvetítését.

A királyi esküvők ma világméretű események lehetnek, de a múltban ritka látványnak számítottak. Annak érdekében, hogy a királyi család megközelíthetőbb legyen és a nyilvánossághoz közelebb kerüljön, II. Erzsébet királynő megszegte az összes szabályt, és 1960-ban megengedte nővére esküvőjének televíziós közvetítését.

9. Ő volt az első királyi, aki személyesen találkozott alattvalóival.

Gyakran látjuk, hogy a királynő üdvözli alattvalóit, de ez nem mindig volt így. Valójában csak a ’70 -es években döntött úgy II. Erzsébet királynő, hogy változtat a dolgokon, és elkezdett személyesen köszönni a nyilvánosságnak.

 

 

 

 

 

10. Megengedte fiának, hogy egy elvált nőt vegyen feleségül.

Annak ellenére, hogy Károly hercegnek és Camillának több éves története volt együtt, a királynő csak 2005-ben adta beleegyezését az esküvőre. Ez volt azon kevés alkalmak egyike, amikor egy királyi családtag elvált embert vett feleségül, akinek volt házastársa még mindig élt. Károly herceg fia néhány évvel később ugyanezt tette, jóváhagyással.

11. Hagyta, hogy Charlotte-ot hercegnőnek hívják.

Charlotte hercegnő születése előtt csak az elsőszülött fiút lehetett volna hercegnek nevezni. De 2012-ben a királynő aláírta a kiváltságlevelet, amely nemcsak azt engedte meg, hogy Charlotte hercegnőt hercegnőnek hívják, de a trónutódlási sorba is belépett.

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?