Belföld, Hírek

Koronavírus: a 7. legtöbb halálesetet nálunk regisztrálták a világban egymillió főre vetítve

Az országok egy része nem azonos módon számolja a koronavírus áldozatainak számát, és előfordulhat, hogy egyes kormányok kozmetikázzák az adatokat – írja a Portfolio.

 

 

 

 


Egymillió emberre vetítve 1635 ember halt meg a koronavírus-járvány következtében Magyarországon. Eddig összesen 15.765 elhunyt esetében mutatták ki, hogy a covid okozta a halálát. A világ összes országa közül hazánk a 7. helyen áll a halálozási statisztikák alapján – írja a Portfolio.hu.

A legtöbben – népességarányosan – két törpeállamban Gibraltárba, és San Marinóban haltak meg. Ha őket nem számítják a listába, akkor

a járvány kezdete óta a 7. legtöbb egymillió lakosra vetített halálozást regisztrálták nálunk.

A régiónkban Csehország az első, Szlovénia a harmadik.

A február közepi adatokhoz képest Magyarország három hellyel került feljebb. Azóta „megelőztük” Boszniát, az Egyesült Államokat és Portugáliát is.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy

az országok egy része nem azonos módon számolja a koronavírus áldozatainak számát.

A legtöbben azonban hozzánk hasonló módszer alapján közlik az adatokat. Eszerint, ha egy beteg akkor hal meg, amikor pozitív a koronavírus tesztje, akkor ő a járvány áldozata.

Az is befolyásolja az eredményt, hogy mennyi tesztet végeznek, ebben pedig nagyok a különbségek a világban. Van, ahol tömeges tesztelést végeznek, és van, ahol csak a tüneteseket szűrik. A pozitív esetek számának összevetése nem segít az eligazodásban, a koronavírusban elhunytak száma azonban ennél sokkal többet mutat – írja a portál.

Megjegyzik: érdemes felhívni a figyelmet arra is, hogy számos országban valószínűleg kozmetikázzák az adatokat, így kevesebb koronavírusos beteget, elhunytat jelentenek a kormányzatok.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?