Hírek, Külföld

Fény derült arra, mit titkolnak a kínaiak a világ elől: véletlenül publikált tanulmány leplezte le őket

Valószínüleg véletlenül publikálták az interneten azt a kínai tanulmányt, ami az ujgur közösségek szétszakításáról és világnézetük átneveléséről szól.

 

 

 

 


Az elmúlt időben több forrás is feltételezte az átnevelőtáborok létezését. Bár személyes beszámolók is voltak, de Kína kormánya tagadja a létezésüket. Viszont most felkerült az internetre egy tanulmány pár óra erejéig, ami pont az ellenkezőjét bizonyítja.

„Hagyni kell, hogy fokozatosan megváltozzon a gondolkodásuk és a látásmódjuk, és át kell alakítani az értékrendjüket és világnézetüket a környezetváltozás és a munka segítségével” – ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzanak el a tanulmányban, amit a kínai Nankai Egyetem tudósai írtak a hszincsiangi ujgurokról.

Továbbá újabb fontos bizonyítékot szolgáltat arról, hogy mik történnek valójában Hszicsiangban. Az itt élő muszlim vallású ujgurokat elszakítják a családjaiktól, munkatáborokba vagy átnevelőtáborokba zárják, bántalmazzák és megerőszakolják őket, de a kínai kormány ezt minden erejével igyekszik tagadni – írja a 444.hu

A kínai kormány állítása szerint önkéntes programjaik vannak és a szegénységből próbálják kiemelni az ujgurokat. A tanulmány szerint viszont a munkára való elszállítással az ujgur népesség sűrűségét is csökkenteni lehet, ugyanakkor segíti az asszimilációt is.

Meggyőző bizonyítékunk van rá, hogy a kínai kormány széleskörű és rendszerszintű támadást hajt végre az ujgur népesség ellen egy kormányzati stratégia mentén

– mondta Erin Farrell Rosenberg jogi szakértő, illetve hozzátette: „Azt is meg lehet állapítani, hogy a támadás keretein belül erőszakos elhurcolás és üldöztetés történik, ezek pedig emberiségellenes bűntettek”.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?