Belföld, Hírek

24 óra sem volt elég a kormánynak a lezárásról szóló rendelet kiadásához

Ismét a novemberihez hasonló fejetlenség képét sugározza magáról a kormány: a járvány elleni védekezés jegyében csütörtökön 11 órakor bejelentett szigorításról, a bejelentés után 24 órával sem jelent meg a pontos szabályokat leíró rendelet.

 

 

 

 


Novemberben rosszabb volt a helyzet: akkor a 10-én bejelentett, másnaptól életbe lépő szigorításokról nem sikerült kiadni késő estig a rendeletet. Az csak alig korábban jelent meg végül, mint hogy életbe léptek az abban leírt szabályok.

Négy hónap alatt annyi változott, hogy Gulyás Gergely már négy nappal előre bejelentette, hogy mire kell számítani március 8-ától. Vagyis csak körülbelül jelentette be, mert azt nem mondta el például a kormányinfón, hogy a bértámogatással mi lesz, az csak egy, a magyar kormány Facebook-jára feltöltött képből derült ki, hogy valami lesz. Végül erről Orbán Viktor beszélt péntek reggel, de részletekbe ő sem bocsátkozott.

Ahogy arról is beszélt, hogy a virágosok mégis nyitva lehetnek még egy napot, mert úgy tűnik, azzal nem számolt a kormány, hogy éppen nőnapon kellene bezárniuk, ami hatalmas érvágás lenne nekik, mivel sokan már megrendelték akkorra a készleteket, és a tulipán kevésbé áll el jól, mint a tonhalkonzerv vagy a lélegeztetőgép.

Gulyás Gergely bejelentésének homályos foltjait Orbán Viktor interjúja sem tisztázta. Azt végső soron csak a rendelet tudja majd, azonban arra már egy napja hiába vár mindenki. Márpedig nagyon várják az emberek: a Magyar Közlöny oldala alig-alig tölt már be.

Addig viszont marad a tippelgetés, hogy vajon hogyan fogunk élni hétfőtől, kinek lesz még munkája, kinek nem kell mennie dolgozni. A kaszinók bezárnak, a dohányboltok és bankok nyitva maradhatnak, ez már kiderült. De nagyon sok még a nyitott kérdés, mert a „szolgáltatások leállása” elég tág megfogalmazásra sikerült.

Tehát ismét ott tartunk, mint novemberben: a korábbinál szigorúbb szabályok közé kell szorítanunk ismét az életünket, csak éppen a szabályokat nem sietik közölni velünk.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?