Belföld, Hírek

A háziorvos szerint minden vakcinatípus jobb, mint a védőoltás hiánya – Arról is beszélt, melyik lehet a leghatásosabb a vírusmutációk ellen

Békássy Szabolcs háziorvos eddig oltott már Pfizerrel, Modernával, AstraZenecával és SinoPharmmal is. A doktor a Háziorvosok Online szervezetének alapítója.

 

 

 

 


Békássy elmondta, hogy egyedül az orosz vakcina, azaz a Szputynik-V, amely háziorvosi környezetben nem alkalmazható, ugyanis speciálisan kell tárolni. A szakember az ATV Start című műsorában szólalt meg.

A háziorvos szerint nagyban számít az adott orvos kommunikációs készségétől és a vakcinába vetett bizalmától, hogy az oltást elutasítják-e. Elmondta, ő eddig hat betegét oltotta be a kínai vakcinával, közülük egyiküknek nem volt nagy bizalma a SinoPharm iránt, de végül ő is úgy döntött, kéri a védőoltást.

Békássy a műsorban azt is elmondta, hogy eddig heti 10 oltóanyagot tudott beadni, most 50 Sihopharm-vakcina érkezett. Kifejtette: a háziorvosok számára az oltakozás hatalmas megterhelés, főleg úgy, hogy itt a harmadik hullám, így a helyi önkormányzatokat kérték, hogy segítsenek az adminisztratív feladatokban.

„Minden vakcinatípus jobb, mint a védőoltás hiánya” – nyilatkozta a háziorvos, aki hozzátette: akár az is elképzelhető, hogy a kínai oltóanyag lesz a leghatásosabb a vírus mutációi ellen. Szerinte annak nincs valóságos alapja, hogy csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett védőoltások iránt lehet bizalommal lenni. Békássy úgy gondolja, mindenki adassa be magának a rendelkezésre álló oltóanyagot.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?