Belföld, Hírek

Donáth László: Nem ismerem el a bűnösségemet

A bíróság mindenfajta meghallgatás és személyes találkozó nélkül hozta meg a döntését – mondta Donáth László a Népszavának azzal kapcsolatban, hogy a II. és III. kerületi bíróság folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – nem jogerősen – felfüggesztett börtönre ítélte az evangélikus lelkészt, volt MSZP-s parlamenti képviselőt.

 

 

 


A tájékoztatás szerint a bíróság február 19-én – az ügyészség indítványa alapján – tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést az ügyben. A vádlottal szemben 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabtak ki, a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását – amelynek végrehajtási fokozata börtön – 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Donáth László a Népszavának hangsúlyozta, hogy nem ítélet született, ami ellen fellebbezést lehet benyújtani, hanem olyan büntetővégzés, amit neki jogában áll nem elfogadni. Ezen kívül megjegyezte, hogy a vádirat megküldése és a bíróság döntése között mindössze néhány hét telt el.

Márpedig én nem ismerem el a bűnösségemet

– jelentette ki annak kapcsán, hogy ha elfogadná a végzést, akkor befejeződne a procedúra, de ezzel bűnösségét is elismerné. Ennek következtében inkább „a nehezebb utat választja, nem fogadja el a bírósági végzést, ragaszkodik a nyilvános tárgyaláshoz.  Donáth szeretné, ha bárki ott lehetne a tárgyalóteremben és megalapozott véleményt alkothatna arról, hitelesnek tartja-e a vele szemben felhozott vádakat.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?