Életmód, Érdekes

10 törvény, amelyről Erzsébet királynő dönthet úgy, hogy nem tartja be

II. Erzsébet királynő szerény és méltóságteljes uralkodóként ismert. Jogában áll azonban bizonyos törvényeket nem betartani. Összegyűjtöttük a legőrültebb törvényeket, amelyeket a királynő megszeghet.

 

 

10. Nem kell betartania a sebességkorlátozásokat.

Nos, még soha nem láttuk Erzsébet királynőt, egy autót hajtva az úton. Technikailag azonban joga van hozzá. Minden sebességkorlátozási szabályt megsérthet az ország bármely pontján, de természetesen nem él vissza ezzel a hatalommal.

9. Nincs szüksége vezetői engedélyre.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban az összes vezetői engedélyt az ő nevére állítják ki, Erzsébet királynőnek nem kell ilyen. Még vezetési vizsgát sem kellett teljesítenie, és vezetési órákat sem kellett vennie. Ennek ellenére nagyon jól tud vezetni, és a háború alatt mentősofőr volt.

8. A királynőnek nincs szüksége útlevélre.

Ismét ugyanaz a történet, mint a vezetői engedéllyel. Őfelségének nincs szüksége útlevélre, és ez egyáltalán nem fogja megakadályozni az utazásban. Azon kevesek közé tartozik a világon, akinek nincs szüksége hivatalos személyazonosságot igazoló okmányra.


7. Ő mentesül az információkérés szabadsága alól.

Az Egyesült Királyságban, mint a legtöbb országban, létezik az információs rendszerek szabadsága, amely lehetővé teszi a sajtó és a nyilvánosság számára, hogy bármilyen kérdést feltegyen. De a királyi család használta a hatalmát, hogy megakadályozza, hogy ez a törvény rájuk is vonatkozzon. Egyszerűen fogalmazva, teljesen szabadon tagadhatnak meg bármilyen személyes információt.

6. Nem kell adót fizetnie.

Az Egyesült Királyság minden állampolgárának, hasonlóan sok más országhoz, jövedelmétől függően kell adót fizetnie. A királynő mentesül e törvény alól. 1992 óta azonban önként fizetett adót.

5. A királynő háborút indíthat.

Technikailag Erzsébet királynő bármikor hadat üzenhet bármely ország ellen. A gyakorlatban természetesen az ilyen döntéseket a parlament hozza meg, de hivatalosan a királynő engedélyére van szükségük.

4. Nem lehet beperelni.

Jogilag lehetetlen beperelni a királynőt. Ahhoz is joga van, hogy bíróságon ne tegyen tanúvallomást, és természetesen nem lehet eljárást indítani ellene.

 

 

 

 

 

 

3. Minden gyermeket megvéd.

Erzsébet királynő az összes gyermek hivatalos gyámja az Egyesült Királyságban. Ezért technikailag joga van elvenni valakinek a gyermekét. De ne aggódj – ezt még soha nem tette meg.

2. Joga van a tulajdon megrongálására.

Bizonyos körülmények között, például egy országos vészhelyzet esetén a királynőnek joga van betörni, belépni és megsemmisíteni bármilyen vagyont. Kicsit ijesztően hangzik, de minden bizonnyal megbízhatunk benne.

1. A királynő bármilyen törvényt megszeghet.

Nos, talán ezzel kellett volna kezdenünk, de ez kevésbé lenne érdekes. Valójában Őfelsége szó szerint a törvény felett áll. Joga van bármilyen törvény megsértésére. Erzsébet királynő azonban meglehetősen szerény.

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?