Belföld, Hírek

Fejenként félmilliós bírságot kaptak az üzletnyitásért tartott hétvégi tüntetés szervezői

Egyenként 500 ezer, összesen másfél millió forintos bírságot kaptak az üzletnyitásért tartott vasárnapi budapesti tüntetés szervezői – közölte egy Facebookra feltöltött videóban Ecsenyi Áron szervező, a Le az Adók 75 százalékával Párt elnöke.

 

 

 




 

Ahogy fogalmazott, a „kommunista hatalom” a demonstráció tartása és szervezése miatt büntette meg őket, ám – mint mondta – ez nem tántorította el őket attól, hogy hétfőre újabb tüntetést szervezzenek a koronavírus-járvány miatti korlátozások ellen.

Vasárnap a budapesti Hősök terén tüntetett körülbelül kétszáz, háromszáz ember. A szervezők azt hangsúlyozták, hogy ki kell állni a vállalkozókért és a dolgozókért, „és nem szabad hagyni, hogy a kormány félelemben tartsa őket”. „Kérjük vissza az életünket” – kiabálták többen. A szervezők arról is beszéltek, hogy ha ebben az ütemben folytatódik a lakosság beoltása, akkor még hónapokig nem lehet majd nyitni. A tüntetés jelentős rendőri jelenlét mellett zajlott, sokakat igazoltattak.

Ecsenyi Áron egyébként kommunistának nevezte a korlátozó intézkedéseket, és kevesellte a bértámogatást, illetve sokallta annak adótartalmát. Miközben a szervezők felszólalása után újabb szónokok beszéltek a megafonba, a rendőrök igazoltatni kezdték a résztvevőket, mivel a rendezvény sérti a gyülekezési jogot a veszélyhelyzet idejére felfüggesztő rendeletet.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy a szervezőkkel szemben közigazgatási eljárás indult, a bírságról számszerűsítve nem tettek említést.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?