Belföld, Hírek

Kósa Lajos vicceseket mondott a tévében, de komolyan gondolta

Kósa Lajos, Debrecen korábbi polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő a város önkormányzati tévéjének vendége volt a napokban. A Debrecenbe tervezett vakcinagyár kapcsán hívták be a stúdióba. Persze, más dolgokról is beszélt. Például, hogy a DNS-t az 1970-es években fedezték fel (csak ez nem igaz), vagy, hogy egész életünkben orosz import vakcinával oltottak minket (ez sem feltétlenül igaz). Mint ahogy Budapest sem az ország „másik” fővárosa, és az sem nagy vigasz a vendéglátósoknak, hogy a magyarok márciusban is éhesek lesznek.

 

 

 

 


Debreciner nevű helyi portál szemlézte a szürreálisnak ható részleteket:

1.: Kósa körülbelül 3 percnél mondja, hogy a gyermekek kötelező oltásait eddig importáltuk, döntően az oroszoktól, tehát a magyar népesség döntő többsége orosz vakcinával van beoltva.

(A portál szerint a valóság az, hogy 1990-ig volt Magyarországon vakcinagyártás, és az influenza elleni oltások egyikét ma is gyártják itthon, igaz, az nem gyerekkori kötelező oltás. Arról nincs nyilvános adat, hogy 1990-ig a magyarok mekkora része lett beoltva hazai, és mekkora része import vakcinával, tehát nem tudni, honnan vette Kósa Lajos ezt az orosz vakcinás dolgot.)

2.: Az 5. percben elhangzó kérdésre, hogy miért Debrecenben lesz a vakcinagyár, Ksa azt felelte: „Két helyszín jött szóba komolyan, a két főváros: Budapest, Debrecen. Most megvertük a másik fővárost, mert Debrecenben lesz.”

(Egyszóval Kósa Lajosnak Budapest az ország „másik” fővárosa.)

3.: Kósa Lajos 11 percnél evez a technológia vizeire, kimondva, hogy fel van már tlaálva a leghatékonyabb üzemanyaggal működő erőforrás, a hidrogéncella. Csak szerinte aranyárban van ezért reménytelen gyártani, így nem lehet kiállni vele a közlekedésbe.

(Érdekes egybeesés, hogy a Toyota már több mint 10ezret eladott a Toyota Mirai-ból, ami hidrogéncellával működik, és idén megkezdik a tervek szerint a tömeggyártást is.)

4.: A 15. percnél Kósa Lajos arról beszélt, hogy az új technológiával gyártott nyugati vakcint még nem ismerjük annyira. Majd egy gondolatmenet végén azt mondja a DNS-t a ’70-es években fedezték fel.

(Valójában 1869-ben, tehát száz évvel korában. Amit viszont 1950-ben valóban felfedeztek, az a DNS szerkezete.)

5.: És végül Kósa Lajos jó híre a vendéglátósok számára:

„Mondjak jó hírt a vendéglősöknek? A magyar emberek márciusban is nagyon éhesek lesznek, és szeretnének sört inni, meg elmenni a barátaikkal jó konyhájú vendéglőkbe, és ott jól érezni magukat”

Azért még hozzátette, hogy a járvány miatt még kitartásra van szükség.

 

 

Videón a beszélgetés:

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?