Belföld, Hírek

Varga Judit kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós támogatást, ha nem költöznek a határidő lejártáig

Visszafizeti a tízmilliós CSOK-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házukba -közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) az RTL Híradó kérdésére.

 

 

 

 


Ahogy arról korábban a Telex nyomán beszámoltunk, az igazságügyi miniszterék CSOK-támogatással újították fel 195 négyzetméteres balatonhenyei házukat, ami egyébként nem nyaraló – nyaralóra ugyanis nem lehet igénybe venni a támogatást, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha a család legalább tíz évig ott él.

A tárca ezzel kapcsolatban közölte: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után Balatonhenyére költöznek, viszont mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a CSOK-támogatást folyósító banktól kérték, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük –mindezt lehetővé teszik a jogszabályok.

Az RTL Híradó megkeresésére most az IM jelezte: ha Varga Juditék az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?