Celeb / Híresség

A gulággal és Auschwitzcal példálózott Schobert Norbi, amikor az elhízás és a genetika kapcsolatáról beszélt

A fitneszguru szerint „kövérnek senkit nem teremt a jóisten”.

 

 

 

 


A PestiTV egyik műsorának vendége volt Schobert Norbert néhány napja. A leírás szerint a beszélgetés témája a „testszégyenítés, súlyfóbia, vékony kiváltságok” voltak – szúrta ki a 444.hu.

A beszélgetés előtt elhangzik, hogy ezek „Magyarországon viszonylag ismeretlen fogalomnak számítanak”, de ugyanakkor szerintük „tőlünk nyugatabbra tombol”, sőt „dübörög az egészségtelen életmód propagálása”.

„Kövérnek senkit nem teremt a jóisten” – mondta a fitneszguru, majd azzal folytatja: „ha volna olyan genetikai betegség, ami az embert elhizlalja, akármit tesz ellene, akkor…”

Itt pedig a műsorvezető közbevág és azt mondja: „pajzsmirigy”.

„Nem, az se. Igazából ugye a pajzsmirigy is tudja azért szabályozni az anyagcserét meg a vízháztartást, 3-5 kilóért tud felelős lenni. De nekem egy orvos barátom mondta, hogy: ‘Te láttál a gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?'” – folytatja Schobert Norbi.

Ekkor a műsorvezető is megjegyezte, hogy ez erős példa.

„Ez erős példa, de nem igaz” – válaszolta a fitneszguru. Aztán azzal folytatja:

„Az tény, hogy nem születünk egyforma genetikával és egyforma képességekkel. Tehát valakit ugyanaz az étel hízékonnyá teszi, valakit meg nem. Ez igaz.”

Végül azt is hozzáteszi, hogy szerinte „az elhízás nem egy olyan probléma, hogy ha felhívjuk rá az emberek figyelmét, akkor testszégyenítésnek kell megélni, mert az egy kóros betegség”.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?