Belföld, Hírek

Raktárkoncert: felvétel után megverték a punkbanda egyik fellépőjét, és kivágták a „nem tetsző” számokat

A Hétköznapi Csalódások bohócát játszó színészt elverték a fellépés után, fényes nappal a lépcsőház bejáratában. A punkzenekar részletesen beszámolt a Raktárkoncertes kálváriájáról, és hogy miért takarták ki a „SOROS” feliratot.

 

 

 

 




A 30 éves pécsi punkzenekar, a Hétköznapi Csalódások is részt vett azon a „Raktárkoncertes” rendezvényen, amely a kormány támogatásából a koronavírus-válság miatt bajba jutott zenekarokat kívánta volna megsegíteni. A koncert felvételén kezdődtek a bajok: ahogy a zenekar hosszú Facebook-posztjában olvasható, a felvétel kezdetén az egyik technikus megkérte az énekest, Megyeri Ferencet, hogy vegye le fellépőruháját, amire annyi volt írva: SOROS.

“Kicsi vagyok,
Székre állok,
Onnan egy nagyot kiáltok;
Fideszesek, a kurva anyátok!”

2020-ban történt…

Posted by HétköznaPI CSAlódások on Sunday, January 24, 2021

 

Ezt az énekes nem tette meg, a felvétel viszont simán lement. „Később raktam össze a képet, hogy a stúdióból voltunk megfigyelve…” – írta a banda beszámolójában, majd úgy folytatták: „Vittünk magunkkal egy bohócot, beöltözve, sminkesek által kifestve, parádés volt. Rohadt jó dumákat nyomott, semmi direkt politika, de odafirkálás gazdagon, leginkább a fidesz szlogeneket visszamondva. Egyébként egy hivatásos színészről beszélünk. Gondoltuk, színesíti az előadást, és a felkonfokat ő mondja többnyire, így bohócjelmezben, sminkben, parókában, elváltoztatott hangon, még inkább csak színészi játéknak minősül szereplése.

Ezt a bohócot elverték a szombati fellépés után, hétfőn, fényes nappal a lépcsőház bejáratában olyan, a köznyelv fogalmazása szerint “kubatov emberei” típusú (hova gondolsz) szekrényhátúak, öten. Pont akkor, micsoda véletlenek vannak.

Mindez hétfőn történt, pár napra a felvételre. Az együttes szerint a koncert napján „a vírushelyzetre hivatkozva mindenkinek le kellett írnia a nevét és adatait egy papírra a helyszínen, majd hétfőn, mikor ment haza, ott álltak a kapualjban, és annyit kérdeztek tőle, mint a produkció egyetlen fővárosi tagjától,

te vagy az a színész gyerek? Igen, színész vagyok – és se szó, se beszéd, le a földre és ütötték, rúgták. Majd minden félelem nélkül, nem sietve távoztak.

Amúgy azt már a helyszínen is mondta egy hölgyemény, hogy a bohóc vállalhatatlanabb volt, mint a zenekar. És az utolsó dalt biztos nem vágják bele (Viktor), mert az durva. Hát jó” – fogalmazott a zenekar, ami miután megkapta a két részre vágott októberi felvételt meglepődve vette tudomásul, hogy a koncertvideóból kivágták az olyan számaikat, mint a „Viktor„, „Abszurdisztán” vagy a „Geciország„, de az énekes pólóján látható felirat is nehezen észrevehető.

Amin beszartam, hogy láthatóan úgy vágták az anyagot, hogy Feri pólóján a SOROS felirat ne nagyon látsszon

– írták. A teljes felvétel elméletileg a raktarkoncert.hu oldalon vasárnap 18:00 órakor lesz látható, de egy része már fenn van a YouTube-on. A punkbanda beszámolójával kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Raktárkoncert-sorozat kommunikációs és rendezvényszervezési feladataival megbízott Antenna Hungária nevű állami cégnek. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

 

 

 

 

 

forrás: noizz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?