Belföld, Hírek

Kásler Miklós maszk nélkül adott interjút azután, hogy néhány napja külföldön járt

Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a koronavírus-járvány kezdete óta keveset szerepel a médiában. Van viszont egy visszatérő sorozata Életközelben címmel, amelyben videóinterjúkat ad Gazsó L. Ferencnek. A sorozat korábbi részében már előfordult, hogy maszk nélkül fogadta a koronavíruson átesett Placido Domingot, és kezet is próbált vele fogni.

 

 

 


A mostani adásban a miniszter:

  • Zárt térben, maszk nélkül, másfél méteren belül ül az interjút készítő Gazsóval. Munkahelyen elvileg nem kötelező a maszkviselés és a védőtávolság betartása, de az egészségügyért felelős minisztertől egy globális pandémia idején elvárható lenne, hogy példát mutasson.
  • Elmondja, hogy kedden villámlátogatáson járt Horvátországban, de nem esik szó arról, hogy miért nem kell betartania a külföldre utazás után mindenki számára kötelező karantént, amely alól két negatív PCR-teszttel lehet mentesülni, és ezek között pár napnak el is kell telnie. Természetesen lehet, hogy a minisztert már kétszer letesztelték és negatív lett, de fel se merül, hogy igazolja a szabálykövetést a videóban.
  • Az eddig részleteiben nem ismert oltási terv összeállítása helyett Hunyadi Mátyás csontvázának összeállításáról beszél.
  • A koronavírus elvétve kerül szóba, helyette a kultúra fejlődéséről beszélt az elmúlt 10 évben

Életközelben 27. rész

A kultúra az utolsó 10 évben elképesztő fejlődésen ment át – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós Magyarország kulturális fejlesztéseiről az Életközelben legújabb részében. A videóban miniszter beszélt Egészséges Budapest Program legújabb fejlesztéséiről, a fővárosi és vidéki kulturális intézmények helyzetéről, de kitért a Horvátországban tett látogatásának történelmi jelentőségére is.

Posted by Emberi Erőforrások Minisztériuma on Sunday, January 24, 2021

 

 

 

 

forrás: 24.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?