Belföld, Hírek

Szijjártó Péter megválaszolta, miért nem oltják Kínában a 65 év felettieket a Sinopharm-vakcinával

A kínai vakcináról, annak beszerzéséről tartott tájékoztatót Szijjártó Péter külügyminiszter.

 

 

 

 


A beszerzésnek van egy világos menetrendje. Arról, hogy Magyarországon milyen vakcinát lehet használni nem a politikusok döntenek. Vannak szakemberek, akiknek ez a dolguk – erről beszélt Szijjártó Péter a kínai vakcináról tartott kérdezz-felelekről, a Facebook-oldalára feltöltött videón elhangzottak szerint.

Véleménye szerint, ha egy vakcinát lehet használni, akkor azt kötelességünk beszerezni. Ez azért is van így, mert az uniós központi beszerzéséből lassan érnek ide a vakcinák.

 

🇨🇳🔬 kínai vakcina: kérdések – válaszok

🇨🇳🔬 kínai vakcina: kérdések – válaszok

Posted by Szijjártó Péter on Monday, January 18, 2021

Kínában eddig csak a 18-59 éves korosztálynak adták be eddig a vakcinát, ennek kapcsán érkezett kérdés hozzá, ugyanis nálunk a 65 év felettieket is tervezik oltani vele. Szijjártó ezzel kapcsolatban azt válaszolta, hogy ez egy stratégia kérdés és Kínában úgy döntöttek, hogy a vírus terjesztésében nagyobb szerepet játszó fiatalok között kezdik az oltást és nem a veszélyeztetettebb korosztálynál. Hozzátette, hogy ettől még Kínában engedélyezték a 60 év felettiekre is a Sinopharm oltóanyagával történő oltást.

De Szijjártó szerint mindezek elméleti kérdések addig, amíg nincs engedély az OGYI (Országos Gyógyszerészeti Intézet)-től, mert csak azután tudják véglegesíteni az oroszokkal és a kínaiakkal is a szerződéseket.

Azt is elmondta, hogy amikor kiderült, hogy a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínaiakkal, akkor jó néhány másik uniós ország nagykövete is bejelentkezett a kínaiaknál egyeztetésre”.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?