Belföld, Hírek

“Asszonyság” – a nap legfélresikerültebb szavával Orbán Viktor elindította a felháborodás-cunamit – Karikó Katalint nevezte így

Mint írtuk, szilveszterkor hosszan beszélt telefonon Karikó Katalin, az Amerikában élő, magyar származású professzor, aki letette a Pfizer-BionTech koronavírus elleni vakcinájának alapjait. És aki vélhetően ezért Nobel-díjat fog kapni.

 

 

 

 


Orbán Viktor kettejük beszélgetéséről a Kossuth Rádió vasárnap reggeli másorában számolt be, erről a részletről pedig videót is közzétett a Facebook-oldalán. Abban nevezi “kisújszállási asszonyságnak” a világhírnévre szert tett tudóst.

Több ellenzéki politikus is felháborodásának adott hangot a szerencsétlen szóhasználat miatt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke például így ír erről:

“Orbán Viktor ma “kisújszállási asszonyságnak” nevezte Karikó Katalint. Karikó az az Amerikában élő kutatóbiológus/biokémikus, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a covid-19 elleni Pfizer-BioNTech vakcinát, az első klinikailag is bizonyított hatékonyságú koronavírus elleni oltást. A Pfizer vakcinával oltják jelenleg Európában, az USA-ban és itthon is az embereket.

Karikó a BioNTech cég alelnöke. Orbán szerint viszont egy “asszonyság”.

Azt hiszem, ebben minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről és a tudományról külön-külön és együtt is gondol.”

 

Orbán Viktor ma „kisújszállási asszonyságnak” nevezte Karikó Katalint. Karikó az az Amerikában élő…

Posted by Szabó Tímea on Sunday, January 3, 2021

A DK-s Bősz Anett pedig Orbán nevében elnézést kért a tudóstól:

Orbán Viktor a Pfizer-vakcinát "egy kisújszállási asszonyságnak" köszönte meg. Én pedig ezúton kérek elnézést Karikó Katalin professzortól a miniszterelnök helyett, és hálásan köszönöm a munkáját!

Posted by Bősz Anett on Sunday, January 3, 2021

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?