Belföld, Hírek

Kásler Miklós eloszlatta a tévhiteket a koronavírus elleni oltással kapcsolatban – videó

A koronavírus elleni védőoltás álhíreivel kapcsolatban üzent Kásler Miklós.

 

 

 

 

 


Számos tévhit és álhír terjed a koronavírus elleni védőoltásról, most Kásler Miklós egy videó keretein belül beszélt a elbizonytalanító információkról.

Számos tévhit, álhír és elbizonytalanító információ jelenik meg a védőoltásokról, miközben már bizonyított, hogy a Pfizer vakcinája biztosítja a koronavírus elleni védelmet – hangzik el a videóban, majd az emberi erőforrások miniszter leszögezte, hogy nem a védőoltástól kell tartanunk, hanem a fertőzéssel járó kockázatoktól.

A pár perces felvételben elhangzik az is, hogy a vakcináknak kiemelt jelentősége lesz a védelem kialakításában, de továbbra is fontos a járványügyi intézkedések betartása. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a vakcina beadatása nem javasolt várandósság esetén. Valamint azok se oltassák be magukat, akiknek kórelőzményében súlyos, kórházi ellátást igénylő anafilaxiás reakció szerepel vagy allergiás az oltás valamely összetevőjére.

 

Tévhitek a vakcináról

Számos tévhit, álhír és elbizonytalanító információ jelenik meg a védőoltásokról, miközben már bizonyított, hogy a Pfizer vakcinája biztosítja a koronavírus elleni védelmet – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós. A miniszter leszögezte: nem a védőoltástól kell tartanunk, hanem a fertőzéssel járó kockázatoktól. Amellett, hogy a vakcináknak kiemelt jelentőségük lesz a védelem kialakításában, továbbra is mindenkinek be kell tartania a járványügyi intézkedéseket – jelentette ki.

Posted by Emberi Erőforrások Minisztériuma on Saturday, January 2, 2021

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?