Belföld, Hírek

Breaking: 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra

Facebook-oldalán jelentette be Szijjártó Péter, hogy 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

 

 

 

 

 


A külgazdasági és külügyi miniszter egy videót tett közzé a közösségi oldalán. A felvételen az a kamion látható, amely 6000 ampullányi orosz vakcinával a csomagterében ezekben a percekben lépte át a szlovák-magyar határt.

„6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A korábbi megállapodásunk alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés. Az elmúlt percekben 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A szállítókamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról” – olvasható a bejegyzésben.

 

6000 ampullányi orosz vakcina

❗️6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A korábbi megállapodásunk alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés. Az elmúlt percekben 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A szállítókamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról.

Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91.4 %-os hatékonyságot mutat.

Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van, mindent megteszünk, hogy akár Nyugaton, akár Keleten hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt – a magyar szakemberek döntése alapján – a leggyorsabban Magyarországra hozzuk.

Posted by Szijjártó Péter on Monday, December 28, 2020

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, szombat hajnalban megérkezett az első oltóanyag-szállítmány Brüsszelből, a Pfizer-BioNTech vakcinájából. A csomag 9750 adag oltóanyagot tartalmazott, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, mivel egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni. A szállítmányt 5 részre szétosztva juttattak el az 5 főbb oltási pontra: a Dél-pesti Centrumkórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem (SOTE) Pulmonológiai Klinikájára, a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba és a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba. A tervek szerint a következő adag vakcina december 31-én érkezik hazánkba, és 35 ezer honfitárs oltására kerülhet sor – erről tájékoztatott a kormány nemrég a közösségi oldalán.

Kásler Miklós egyik friss videóbejegyzéséből az is kiderült, hogy a kormány 17,5 millió vakcinát rendelt meg, továbbá kínai és orosz tudósokkal is kapcsolatban áll. Az orosz vakcinát – háromezer ember bevonásával – klinikai vizsgálat alá vennék, ezzel megteremtve egy újabb oltási lehetőséget. Kásler hozzátette, ezzel párhuzamosan folyamatosan dolgoznak a legújabb terápiás eredmények alkalmazásán.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?