Belföld, Hírek

Rendőrök vitték el doktor Gődényt

Őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozó Iroda Gődény Györgyöt, az egyik legismertebb magyar koronavírus-szkeptikust – ez olvasható Gődény Facebook-oldalára kirakott posztban, melyet a felesége írt. Gál Kristóf később az operatív törzs tájékoztatóján ismertette, hogy a rendőrség 4 személy ellen nyomoz: rémhírterjesztés miatt, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is.

 

 

 




 

A poszt szerint Gődény Melinda azt írja, hogy hajnalban érkeztek ki hozzájuk az NNI emberei, akik házkutatást tartottak, lefoglaltak több vagyontárgyat, majd őrizetbe vették Gődény Györgyöt.

 

Kedves Barátaink, Támogatóink, Követőink és Segítőink!

Melinda vagyok, Gyuri felesége, én írok ma nektek megrendülve,…

Posted by Doktor Gődény on Friday, December 11, 2020

 Történt mindez azután, hogy Gődény tegnap az oldalán arra buzdította a követőit, hogy szerezzenek be sípokat, kürtöket első körben, a következő lépést pedig ma árulta volna el.

Ezt írta tegnap a Facebook-csoportjában




A doktor Gődény néven ismert vírus-szkeptikus gyógyszerész ellen Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselőkének írásbeli kérdése után indult nyomozás; a honatya Polt Péter legfőbb ügyészt kérdezte arról, hogy hol marad a fellépés a vírustagadókkal és járvány elleni védekezés ellen kampányolókkal szemben. Kocsis-Cake szerint Gődény megszólalásai és cselekedetei felvetik a rémhírterjesztés gyanúját.

Frissítés:

Gál Kristóf az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ügyben, majd pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik „a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”. A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?