Belföld, Hírek

Elkezdődött: Szlávik János beadta az első koronavírus elleni oltást a Dél-pesti Centrumkórházban – Ő kapta meg először – fotók

Már ma elkezdődött az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása a Dél-pesti Centrumkórházban.

 

 

 

 


Ahogy korábban a Blikk is megírta, szombat hajnalban Ausztrián keresztül megérkezett hazánkba a koronavírus elleni vakcina első szállítmánya. A oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó a hegyeshalmi határátkelőhelyen át érkezett az országba és az M1-es autópályán indult Budapest felé, rendőri biztosítással. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is jelen volt, amikor a Dél-pesti Centrumkórházba megérkezett a szállítmány. A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyagot a innen továbbítják a többi a hazai oltópontra.

Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. Előzetes hírek szerint az egészségügyi dolgozókat vasárnap kezdték volna el beoltani, most érkezett a hír, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban máris beadták az első oltásokat. Kertész Adrienne osztályvezető főorvos volt az első, akit beoltottak.

1

2

3

 

 

 

 

 

4

5

6

 

 

 




 

 

7

8

9

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?