Hírek, Külföld

Menekülteket szállító csónak süllyedt el a Földközi-tengeren, legalább húszan meghaltak

Menekülteket szállító csónak süllyedt el Tunézia partjainál, legalább húszan meghaltak, amikor a Földközi-tengeren megpróbáltak az olaszországi Lampedusa szigetére eljutni – közölte csütörtökön egy helyi biztonsági tisztviselő.

 

 

 


Az MTI azt írja, a védelmi minisztérium közleménye szerint a tunéziai parti őrség és a helyi halászok a közép-tunéziai Sfax város partjainál öt embert mentettek ki a vízből. A területen húsz holttestre bukkantak, további, feltehetőleg húsz ember eltűnt.

A túlélők szerint az embercsempészek Olaszországba tartó csónakjában 40-50 ember lehetett. A menekültek többségében Afrika szubszaharai részéből érkeztek. A haditengerészet további túlélők után kutat a térségben.

Az utóbbi időben a tunéziai és a líbiai partvidék lett az Európába igyekvő afrikaiak fő kiindulópontja és gyűjtőhelye. Ezzel egy időben egyre több tunéziai is nekivág a tengernek, hogy meneküljön a gazdasági válság okozta sanyarú körülmények elől. Az embercsempészek csónakokon és egyéb lélekvesztőkön igyekeznek eljuttatni őket Olaszország partjaira.

 

 

 

forrás: 24.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?