Életmód, Érdekes

10 túlélési trükk, ami egy nap tényleg megmentheti az életed

A kiképzett különleges katonák a világ bármely pontján képesek életben maradni. Ez főképp az általuk elsajátított „4-es technikának” köszönhető: megállás, gondolkodás, megfigyelés, tervezés. Fontos tudni, hogy egy életveszélyes helyzetben (például erdőben történő eltévedés során) a legfontosabb a sérülések elkerülése, az ivóvíz szerzés, és a civilizáció megtalálása. Ez azonban egy kiszolgáltatott helyzetben nehezebb lehet, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Épp ezért fontos, hogy tisztában legyünk a most következőkhöz hasonló, legalapvetőbb túlélési trükkökkel, melyek egyszer akár tényleg az életünket is megmenthetik, ha például egy túra során leszakadunk a csoporttól és magunkra maradunk.

 

 

 

1 A faág köré tekert műanyag zacskóval vizet nyerhetünk.
2 Ha extra melegségre vágyunk, tekerjük körbe a testünket buborékfóliával – ez segít megtartani a hőt.
3 A bokánkra tekert szárított fűvel összegyűjthetjük a reggeli harmatcseppeket a fűből – az ausztrál őslakosok is ezt használták, amikor nagy távolságra mentek ivóvíz nélkül.


4 A hipotermia elkerülése érdekében sose a földön aludjunk a szabadban, legyünk minél messzebb a hideg talajtól.
5 A fenyőtű bőrünkbe dörzsölésével enyhíthetjük a szúnyogcsípés okozta viszketést.
6 Ha olyan nagy vadállatokkal találkozunk, mint a grizzly medvék, akkor az egyetlen esélyünk a túlélésre, ha halottnak tettetjük magunkat.
7 Minél gyorsabb folyású egy folyó, annál fontosabb, hogy alacsony legyen a vízszint. A túl mély, gyors folyású folyón történő átkelés akár az életünkbe is kerülhet.

 

 

 

 

8 Egy csiszolt jégdarab segítségével könnyen tüzet gyújthatunk.
9 A nedves gallyak nagyobb füstöt csinálnak – ezt nem árt, ha tudjuk például egy olyan helyzetben, amikor az a cél, hogy a mentésünkre igyekvő hatóságok észrevegyenek bennünket.
10 Használjunk hamut a fertőtlenítő kézmosáshoz.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?