Hírek, Külföld

Ez is 2020: Adolf Hitler választást nyert Namíbiában

Uunoa Adolf Hitler az egykori német gyarmaton közel 85 százalékkal diadalmaskodott.

 

 

 




 

Történt már pár szokatlan dolog a koronavírussal terhelt 2020-as évben, lassan már szemünk sem rebben egy-egy különös híren, de aki nem követi szorosan a dél-afrikai régió politikai viszonyait, annak bizonyára felszalad a szemöldöke arra a hírre, hogy

Adolf Hitler 84,88 százalékkal helyhatósági választást tudott nyerni Namíbia Oshana régiójában fekvő Ompundja városában.

A hírről az Eagle FM Namibia híre alapján a német Berliner Zeitung. A politikus a Délnyugat-afrikai Népi Szervezet(SWAPO), illetve már az ompudjai képviselő-testület tagja, teljes neve Uunona Adolf Hitler.

Ő az:

 

 

 

A politikus egyébként lelkes apartheid-ellenes aktivista. Az egykori német gyarmaton nem ritka az Adolf keresztnév, vezetéknevéről pedig így nyilatkozott a politikus:

„Nekem gyermekként ez teljesen normális név volt. Csak felnőtt koromban jöttem rá, hogy ez az ember az egész világot le akarta igázni. Semmi közöm ezekhez a dolgokhoz.”

Mint mondja, most, hogy felnőtt, és befutott politikus lett, nincs lehetősége a nevén változtatni. Amikor édesapja ezt a „történelmi” nevet adta neki, valószínűleg nem volt tisztában a pontos eredetével. Felesége pedig gyakorlatias megoldást választott: egyszerűen Adolfnak hívja.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?