Hírek, Külföld

Emberölés gyanúja miatt tartottak házkutatást Maradona orvosánál

Az argentin nyomozó hatóság emberölés gyanújával házkutatást tartott vasárnap a négy napja elhunyt Diego Maradona orvosának lakásán és rendelőjében – írja a BBC.

 

 




 

A Buenos Aires-i rendőrség vasárnap átkutatta Leopold Luque házát és magánklinikáját, ahol Diego Maradonát kezelték a halála előtti napokban – a nyomozók gondatlanságra utaló jeleket kerestek. A Sky Sports beszámolói szerint mintegy 30 rendőr jelent meg vasárnap reggel az argentin főváros Belgrano nevű negyedében, ahol Leopold Luque lakik.

Házkutatás Maradona orvosánál, Leopoldo Luquénál

A San Isidro nyomozóiroda közleménye szerint Diego Maradona lányainak bejelentésére indult a nyomozás, amelynek során a szerdán szívrohamban elhunyt futballikon kezelésének körülményeit vizsgálják. Maradona agyából vérrögöt távolítottak el novemberben, a sikeres műtét után pedig alkoholfüggőségét kezelték.

 

A gyanú szerint Maradona otthoni gyógyulásához nem voltak meg a klinikáról való kiengedés feltételei, azaz

  • 24 órás, kábítószer-fogyasztásra szakosodott nővéri ellátás,
  • orvosi ügyelet, 
  • valamint defibrillátorral felszerelt mentőautó.

A nyomozók továbbá arra a kérdésre is keresik a választ, hogy Leopold Luque milyen gyakran látogatta meg Diego Maradonát a kórházból való hazaengedését követően.

A NEUROLÓGUS A HELYI SAJTÓNAK ELMONDTA, MINDENBEN EGYÜTTMŰKÖDIK A HATÓSÁGOKKAL, ÉS Ő MINDIG IS A LEGJOBBAT AKARTA DIEGO MARADONÁNAK.

A világbajnok argentin futballista szerdán távozott az élők sorából, több ezren virrasztottak érte, csütörtökön pedig szűk körben el is temettékÖröksége azonban tovább él.

 

 

 

 

 

forrás: index.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?