Belföld, Hírek

Bezártak egy nagyatádi pékséget, mert az idősek sávjában szolgáltak ki egy 65 év alatti férfit

A vevő elmúlt már 60 éves, de a rend őrei lecsaptak.

 

 

 




 

Boltjuk bezárásáról értesítette a vásárlókat egy nagyatádi albán pékség egyik dolgozója, miután ha csak kevéssel is, de megszegték az idősek vásárlási idősávjára vonatkozó szabályozást.

„2020.11.27-én 10:10-kor a pékségben kiszolgáltunk egy idősebb urat (aki 60 pár éves lehetett, de nem haladta meg a 65. életévét.) Ezért az üzletünket büntetésül azonnali hatállyal 60 napra bezáratták!” – írja a munkatárs Facebook-oldalán.

Hozzáteszi, hogy amennyiben változás nem lesz az ügyben, két hónap múlva várják vissza vásárlóikat. Az Atádhír.hu oldalnak sikerült megszólaltatnia az Európa Pékség / Albán Pékség tulajdonosának fiát, aki elmondta:

„A vevő maszkban volt, szemüveget viselt, az eladóink nem ismerték. Mi nem kérhetjük el mindenkitől a személyi igazolványát, nincs is idő erre. Az üzlet ajtaján minden, ezzel kapcsolatos szabályt kifüggesztettünk, amit lehet, megtettünk. Egyébként soha nem követtünk el semmilyen szabálytalanságot, ez az első eset, ezért is nagyon méltánytalannak tartjuk a büntetést.”

A hírre az interneten sokan reagáltak: többségében egyetértenek azzal, hogy a szabályozást be kell tartani, de a legtöbben szintén méltánytalannak tartják az eljárást a helyiek által kedvelt pékség felé.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?