Belföld, Hírek

Merkely Béla is megkapta a koronavírus elleni vakcinát – ezzel a verzióval oltották be

dr. Merkely Béla is megkapta a koronavírus elleni védőoltást! A rektort az orosz származású Szputynik V vakcinával oltották be három hónappal azután, hogy ő maga is átesett a koronavírus-fertőzésen.

 

 

 

 




 

Az orvost és négy másik kollégáját dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes oltotta be. Merkely Béláék célja a védőoltás beadatásával az volt, hogy a magyar lakosság figyelmét is felhívják annak biztonságosságára.

A Semmelweis Egyetemen tavaly év december 26-án kezdték el a védőoltások beadását, a betegágy mellett dolgozó orvosok 100%-a, a szakorvosok 92%-a kapta meg a védőoltást, így köztük lényegében megszűnt a Covid-19 terjedése. Semmelweis oldalán azt írják, hogy az 5800 egészségügyi területen dolgozó munkavállaló közül jelenleg mindössze 3 olyan szakdolgozó van távol igazolt koronavírus-fertőzés miatt, akik korábban nem kapták meg az oltást.

Az egyetem egészségügyi dolgozói között folyamatosan oltják azokat, akik több mint három hónapja estek át a betegségen, így jutott most a sor Merkely Bélára és kollégáira is. A rektor tavaly novemberben fertőződött meg több kollégájával együtt. Merkely és munkatársai a Külső Klinikai Tömbben létrehozott oltóponton kapták meg a védőoltást a mai napon.

A Blikk tavaly decemberben megírta, hogy mivel Merkely akkor egy hónapja esett át a betegségen, így ő akkor semmiképp sem kaphatta meg az oltóanyagot.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?